Βρήκε δουλειά στην Καλιφόρνια ο Σεμπάστιαν Κουρτς – Η νέα του θέση

Μετά την παραίτησή του λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο διαφθοράς, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, θα ξεκινήσει να εργάζεται από τον επόμενο χρόνο στην Thiel Capital, μια επενδυτική εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια, όπως έγραψαν σήμερα, Πέμπτη (30/12) αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kronen Zeitung και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Heute, ο ίδιος ο Κουρτς τους επιβεβαίωσε ότι θα εργαστεί ως υπεύθυνος χάραξης παγκόσμιας στρατηγικής στην εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηµατικών κεφαλαίων Πέτερ Τίελ, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ένας εκπρόσωπος του Κουρτς από την εποχή που ήταν καγκελάριος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Ο 35χρονος Κουρτς παραιτήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από καγκελάριος της Αυστρίας έπειτα από επίμονες καταγγελίες για διαφθορά που αντιμετώπισε και στις αρχές Δεκεμβρίου αποσύρθηκε από την πολιτική παραιτούμενος και από την προεδρία του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγιναν έρευνες στην καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών για υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος από συνεργάτες του Κουρτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σκοπός ήταν η χρηματοδότηση στημένων δημοσκοπήσεων και να έχει ο Κουρτς θετική προβολή από τα μέσα ενημέρωσης του ισχυρού αυστριακού ομίλου Österreich. Ο ίδιος διαψεύδει όλες τις κατηγορίες.

Η Heute, επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στον Κουρτς, ανέφερε ότι ο πρώην καγκελάριος θα ταξιδεύει μεταξύ της Ευρώπης, όπου θα παραμείνει η οικογένειά του, και των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η εταιρεία. Ο Τίελ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Φρανκφούρτη, είναι ένας από τους ιδρυτές της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας PayPal και θεωρείται συντηρητικός από πολιτική άποψη.

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr