Σχολικό φυλλάδιο διδάσκει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο 100 διαφορετικά φύλα

Σχολικό φυλλάδιο διδάσκει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο 100 διαφορετικά φύλα

Μαθητές σε ορισμένα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ουαλία μαθαίνουν, σχετικά με την ταυτότητα φύλου, ότι υπάρχουν 100 φύλα.

Σύμφωνα με την  Telegraph τα παιδιά διδάσκονται τη ρευστότητα των φύλων ως γεγονός σε ορισμένα μεγάλα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ανεξάρτητα σχολεία. Tο γεγονός αυτό οδήγησε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να διατάξει επείγουσα επανεξέταση αυτή την εβδομάδα.

Το φυλλάδιο με τίτλο «Agenda», το οποίο συντάχθηκε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ουαλίας, τον Επίτροπο Παιδιών της Ουαλίας και φιλανθρωπικές οργανώσεις απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας επτά έως 18 ετών.

Το λογότυπο της ουαλικής κυβέρνησης αναγράφεται στο φυλλάδιο, λέει η Telegraph, και η Κίρστι Γουίλιαμς, η οποία ήταν υπουργός Παιδείας της Ουαλίας μέχρι το 2021, δήλωσε ότι ήταν «εξαιρετικά επιτυχημένο και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε όλη την Ουαλία».

Το παιχνίδι με τα μάφινς

Μια ενότητα σχετικά με την ταυτότητα φύλου συνιστά στους εκπαιδευτικούς να παίξουν ένα παιχνίδι με τα παιδιά, αυτό που αποκαλείται «mixed-muffin gender berry challenge» για να μάθουν τα παιδιά για το «πώς δεν μπορεί κανείς να υποθέσει το φύλο κάποιου από μόνο από την εμφάνισή του».

Το φυλλάδιο 170 σελίδων με τίτλο «Agenda», το οποίο έχει προωθηθεί σε όλα τα σχολεία της Ουαλίας που κυβερνάται από τους Εργατικούς, υποστηρίζει ότι το βιολογικό φύλο «δεν είναι μόνο «αρσενικό» και «θηλυκό» και διδάσκει στους δασκάλους για το πώς κάποιοι «θέλουν να αλλάξουν τις αντωνυμίες φύλου (π.χ. από «he» σε «she») ή θέλουν να είναι «agender»», δηλαδή χωρίς φύλο.

Στο παιχνίδι οι εκπαιδευτικοί προτρέπονται να φτιάξουν για τα παιδιά μάφινς με blueberry για να αντιπροσωπεύσουν τα στερεότυπα της αρρενωπότητας, μάφινς με raspberry για να αντιπροσωπεύσουν τα στερεότυπα της θηλυκότητας και ανάμεικτα μάφινς «για να αντιπροσωπεύσουν τη ρευστότητα φύλου».

Στη συνέχεια, το προσωπικό καλείται να ανοίξει τα μάφινς και να σταθεί δίπλα σε ένα μπαλόνι αντίστοιχου χρώματος σε ένα δωμάτιο – αλλά υπάρχουν μόνο μπλε και ροζ μπαλόνια, χωρίς ανάμικτα μπαλόνια.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι να βιώσουν «πώς είναι να πηγαίνουν σε μια γωνιά με κωδικοποιημένο φύλο με το οποίο μπορεί να μην ταυτίζονται» και «πώς είναι να τους δίνεται ένα φύλο που μπορεί να μην επιλέγουν».

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται επίσης να ερευνήσουν «είδη που αμφισβητούν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων», με παραδείγματα τους ιππόκαμπους ή τα σαλιγκάρια που «αλλάζουν μεταξύ αρσενικού και θηλυκού» και να «δεσμευτούν να βρουν διαφορετικούς τρόπους διαχωρισμού των νέων εκτός από το αντιληπτό φύλο ή την ομάδα του φύλου τους (π.χ. αρσενικό/θηλυκό, αγόρι/κορίτσι)». Επίσης επικρίνονται οι τουαλέτες με διαχωρισμό φύλου ότι προωθούν την «ενίσχυση των προτύπων φύλου».

Οι επικριτές

Το φυλλάδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και επικρίνεται από διαφόρους κύκλους ως το τελευταίο «εξαιρετικά ακατάλληλο» παράδειγμα εκπαίδευσης σε θέματα φύλου και σχέσεων στα σχολεία της Βρετανίας. Οι επικριτές υποστηρίζουν ακόμη ότι ο Ουαλός πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ είναι «αποφασισμένος να προωθήσει την ιδεολογία του φύλου».

Εκ μέρους την Συντηρητικών, η Λόρα Αν Τζόουνς, σκιώδης υπουργός Παιδείας της Ουαλίας, δήλωσε στην Telegraph: «Το υλικό που προωθείται και εγκρίνεται από την κυβέρνηση των Εργατικών της Ουαλίας είναι εξαιρετικά ακατάλληλο για την ηλικία των παιδιών μας. Οι εικόνες και οι προτεινόμενες διδασκαλίες δεν βασίζονται σε βιολογικά δεδομένα. Είτε πρόκειται για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είτε για αυτογνωσία, αυτή η κυβέρνηση των Εργατικών στην Ουαλία είναι αποφασισμένη να προωθήσει την ιδεολογία του φύλου, ενάντια στις επιθυμίες του ουαλικού κοινού».Πηγή άρθρου: www.in.gr