Ντόναλντ Τραμπ – Κορωνοϊός: Τι τελικά συμβαίνει με την υγεία του

Ανησυχία, προβληματισμό και καχυποψία προκαλεί κάθε επίσημο νέο από τον Λευκό Οίκο για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ που έχει κορωνοϊό.

Παρά τις προειδοποιήσεις γιατρών και άλλων ειδικών για τους κινδύνους που υπάρχουν από ένα πρόωρο εξιτήριο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 ότι μέσα στις επόμενες ώρες βγαίνει από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Αναλύοντας τα στοιχεία από τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος και δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε εγρήγορση να συνεχίζει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας του εν όψει των προεδρικών αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020, όσοι κρατούν «μικρό καλάθι» συνεχίζουν να είναι καχύποπτοι.

Και αυτό γιατί το υλικό αυτό το μόνο που κάνει, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι να οδηγεί σε νέα ερωτήματα, πυροδοτώντας νέες φήμες, περισσότερη σύγχυση και ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία για την πραγματική κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ώρα που γιατροί επιμένουν ότι δεν συμβαδίζουν ένα εξιτήριο όταν ο ασθενής λαμβάνει ισχυρή και συνδυαστική φαρμακευτική αγωγή, χρήστες στο Twitter δίνουν έμφαση σε μια από τις φωτογραφίες όπου ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται να βάζει την υπογραφή του σε μια σελίδα εγγράφου. Με μια πιο προσεκτική ματιά γίνεται αντιληπτό ότι το έγγραφο είναι… κενό. Και ας σχολιάζει η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, κάτω από τις φωτογραφίες: «Τίποτα δεν τον σταματά από το να εργάζεται για τους Αμερικανούς πολίτες. Ασταμάτητος».

 

 

Στα social media κυκλοφορεί η άποψη ότι όλες οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος είναι σκηνοθετημένες και ελήφθησαν μέσα σε 10 λεπτά, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφαιρεί και να προσθέτει κάποια ρούχα, αλλάζοντας θέσεις στη στάση του σώματός του, έτσι ώστε να δημιουργείται η εντύπωση μιας γεμάτης «προεδρικής» ημέρας παρά τον κορωνοϊό.

Επιπλέον, στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλάει για την κατάσταση της υγείας του και την πρόθεση του να επιστρέψει δυναμικά στην εργασία του, υπάρχει ένα σημείο σε αυτά τα 4 λεπτά που γίνεται ένα απότομο «κόψιμο». Αυτό το «κόψιμο» υπάρχει ως απόρροια «μορφοποίησης» – επεξεργασίας, καθώς έπρεπε να αφαιρεθεί η στιγμή που «βήχει» ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με κορωνοϊό παίρνει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο – Τι λέει ο γιατρός του Λευκού Οίκου

ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της υγείας του Αμερικανού προέδρου υποστήριξε ότι πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά νοσοκομειακά κριτήρια για να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Και πρόσθεσε, λέγοντας, ότι ενώ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο, είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Τις τελευταίες 24 ώρες … πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά κριτήρια χορήγησης εξιτηρίου από το νοσοκομείο» δήλωσε ο Κόνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τότε που ο Τραμπ εμφάνισε για τελευταία φορά πυρετό, προσθέτοντας πως τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν φυσιολογικά.

«Αν και μπορεί να μην βρίσκεται εντελώς εκτός κινδύνου, η ομάδα και εγώ συμφωνήσαμε ότι όλες οι αξιολογήσεις μας, και το σημαντικότερο, η κλινική του κατάσταση, υποστηρίζουν την ασφαλή επιστροφή του προέδρου στο σπίτι, όπου θα λαμβάνει κορυφαίου επιπέδου ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο» τόνισε ο Κόνλεϊ για τον Ντόναλντ Τραμπ που παίρνει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο, έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώΠηγή άρθρου: www.athensvoice.gr