Σάλος στα social media για την προπαγάνδα του Λευκού Οίκου -Ο Τραμπ υπογράφει… λευκή σελίδα, μοντάρουν βίντεο που βήχει | ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχουν τέλος οι κινήσεις εντυπωσιασμού του Ντόναλντ Τραμπ και του επιτελείου του.

Σε μια από τις γνωστές παρορμητικές (ή μήπως όχι) κινήσεις του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ώρες από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά τη διάγνωση ότι έχει κορωνοϊό. Ο γιατρός του, πάντως, δήλωσε ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο Τραμπ, νωρίτερα, είχε βγει… βόλτα με τζιπ, χαιρετώντας τους συγκεντρωμένους οπαδούς του και προκαλώντας θύελλα οργής.

Ωστόσο, η προσπάθεια επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που κάνει ο Λευκός Οίκος, λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, βρίσκει… καχύποπτους στα social media. Ετσι αποκαλύπτονται μερικές χονδροειδείς απόπειρες προπαγάνδας.

Οπως, για παράδειγμα, οι φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος και θέλουν να πείσουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δουλεύει διαρκώς μέσα από το νοσοκομείο. Σε μια από τις φωτογραφίες, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να βάζει την υπογραφή του σε κάποιο δήθεν βαρυσήμαντο κρατικό έγγραφο, το οποίο όμως είναι… λευκή σελίδα.

Σε αυτή τη φωτογραφία, μάλιστα, η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, σχολίαζε υπερήφανη, δηλώνοντας στεντορεία τη φωνή: «Τίποτα δεν τον σταματά από το να εργάζεται για τους Αμερικανούς πολίτες. Ασταμάτητος».

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες των social media, οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος είναι σκηνοθετημένες και ελήφθησαν μέσα σε 10 λεπτά, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αλλάζει ρούχα και θέσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός υπερδραστήριου προέδρου.

Επιπλέον, σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλά για την κατάσταση της υγείας του ισχυρίζονται πολλοί ότι υπάρχει μοντάζ για να μη φανεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ να βήχει.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr