Τζο Μπάιντεν: Οι Μεγάλοι Εκλέκτορες σε Αριζόνα, Μίσιγκαν και Νεβάδα τον ψήφισαν για πρόεδρο των ΗΠΑ | ΚΟΣΜΟΣ

Οι έξι Μεγάλοι Εκλέκτορες της Νεβάδας ψήφισαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, επικυρώνοντας τη νίκη του εκλεγμένου προέδρου στην Πολιτεία αυτή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Η νίκη του Μπάιντεν στην κρίσιμη Πολιτεία είχε αμφισβητηθεί από μια από τις πολυάριθμες ανεπιτυχείς προσφυγές του στρατοπέδου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του τελευταίου να ανατρέψει την εκλογική του ήττα.

Ένας δικαστής στην Πολιτεία απέρριψε την αγωγή του επιτελείου για την επανεκλογή Τραμπ εκεί, αποφαίνοντας ότι η νομική του ομάδα δεν στήριξε με αποδείξεις τους ισχυρισμούς της για νοθεία και για επιλήψιμες ενέργειες.

Και οι 11 Μεγάλοι Εκλέκτορες της Αριζόνας ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν κέρδισε στις εκλογές 306 εκλέκτορες έναντι 232 για τον Τραμπ, συγκεντρώνοντας αριθμό-ρεκόρ ψήφων 81,28 εκατομμύρια, δηλαδή το 51,3%, έναντι 74,22 εκατομμυρίων ψήφων για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 11 Μεγάλοι Εκλέκτορες της Αριζόνας ψήφισαν σήμερα τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τη νίκη του εκλεγμένου προέδρου σε αυτή τη νοτιοδυτική Πολιτεία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολιτείας.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Αριζόνας είχε κινηθεί νομικά κατά της καταμέτρησης των ψήφων στην κρίσιμη αυτή Πολιτεία, αλλά ένας δικαστής πολιτειακού δικαστηρίου απέρριψε την αγωγή.

Τζο Μπάιντεν: Ψήφισαν και 16 εκλέκτορες του Μίσιγκαν

Οι 16 Μεγάλοι Εκλέκτορες του Μίσιγκαν ψήφισαν σήμερα τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τη νίκη του εκλεγμένου προέδρου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

«Ο λαός μίλησε. Ήταν ασφαλείς, δίκαιες εκλογές», δήλωσε η Δημοκρατική κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτερ. «Από σήμερα, τα αποτελέσματα θα είναι τελικά».

Η συνεδρίαση των Μεγάλων Εκλεκτόρων στις Πολιτείες των ΗΠΑ που γίνεται σήμερα για να ψηφίσουν και να ανακοινώσουν τη νίκη του υποψηφίου των προεδρικών εκλογών που εξασφάλισε τις περισσότερους ψήφους ανά Πολιτεία είναι παραδοσιακά μια τυπική διαδικασία, αλλά φέτος αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της επιμονής του Τραμπ να μην αναγνωρίζει την ήττα του και να αμφισβητεί, χωρίς καμία απόδειξη, τη νομιμότητα των εκλογών.

Όλες οι Πολιτείες έχουν επικυρώσει τα αποτελέσματά τους και η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστηρίων και αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν απορρίψει τις κατηγορίες του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr