Ζελένσκι: Το μήνυμά του για το Μουντιάλ που «έκοψε» η FIFA

Ζελένσκι: Το μήνυμά του για το Μουντιάλ που «έκοψε» η FIFA

Οργή του Κιέβου για τη FIFA – Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχάιλο Ποντολιάκ έγραψε στο Twitter ότι η FIFA “επιδεικνύει μια έλλειψη κατανόησης της καταστροφής που η ρωσική ομοσπονδία προκαλεί στον κόσμο”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε σήμερα Κυριακή τη διοργάνωση μιας παγκόσμιας διάσκεψης για την ειρήνη αυτό τον χειμώνα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο το Κίεβο ήλπιζε ότι θα μεταδιδόταν πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου που διεξάγεται αυτή την ώρα.

Το CNN μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA να του επιτρέψει να απευθύνει ένα μήνυμα ειρήνης πριν από τον τελικό.

“Προσφέραμε έναν τύπο Ειρήνης στον κόσμο. Απολύτως δίκαιο. Την προσφέραμε γιατί στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία”, είπε ο Ζελένσκι στο μήνυμά του που δημοσιοποίησε το γραφείο του.

“Ανακοινώνω την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας Διάσκεψης για έναν τύπο Παγκόσμιας Ειρήνης αυτό τον χειμώνα. Μια διάσκεψη που θα ενώσει όλα τα έθνη του κόσμου γύρω από τον σκοπό για παγκόσμια ειρήνη. Οι εξέδρες των γηπέδων αδειάζουν μετά τον αγώνα και μετά τον πόλεμο οι πόλεις μένουν άδειες”, είπε ο Ζελένσκι.

Ο ουκρανός πρόεδρος επιθυμούσε να εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης πριν από τον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Lusail Stadium της Ντόχα, όπου η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Γαλλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του CNN, εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Η FIFA δεν απάντησε στα επανειλημμένα αιτήματα να σχολιάσει.

Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Μιχάιλο Ποντολιάκ έγραψε στο Twitter ότι η FIFA “επιδεικνύει μια έλλειψη κατανόησης της καταστροφής που η ρωσική ομοσπονδία προκαλεί στον κόσμο έχοντας ξεκινήσει πόλεμο στην Ουκρανία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή άρθρου: www.skai.gr