Βγαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο το Αμπντουλχαμίντ Χαν – Nέα NAVTEX – Newsbomb – Ειδησεις

Βγαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο το Αμπντουλχαμίντ Χαν – Nέα NAVTEX – Newsbomb – Ειδησεις

Νέα NAVTEX για τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή βορειοανατολικά των κατεχόμενων, μέσα στα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας για γεωτρήσεις με το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, εξέδωσε η Τουρκία.

Συγκεκριμένα η NAVTEX εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας και έχει διάρκεια έως τις 23 Ιανουαρίου.

Δείτε τους χάρτες

Αναλυτικά η NAVTEX

MEDITERRANEAN SEA

1. DRILLING OPERATIONS, BY ABDÜLHAMİD HAN, HAKAN İLHAN, KUTSİ İLHAN AND MURAT İLHAN BETWEEN 02 DEC 22-31 JAN 23 IN TAŞUCU-1 AREA BOUNDED BY;

36 06.63 K – 034 05.63 D

36 08.63 K – 034 05.65 D

36 08.62 K – 034 08.12 D

36 06.60 K – 034 08.10 D

10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 312159Z JAN 23.

Προβληματικό το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο – Έβγαλε μηχανική βλάβη

Αμφισβητείται η δυνατότητα του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν να τελέσει το έργο του, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα και να βρίσκεται σε κάποιο λιμάνι.

Το τουρκικό γεωτρύπανο που είναι το τελευταίο απόκτημα της Τουρκίας φαίνεται πως παρουσιάζει προβλήματα στις μηχανές του, σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Επίσης, αναφέρεται ότι οι γεωτρήσεις του δεν είναι αποτελεσματικές.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία υποστηρίζει ότι σε δύο σημεία στην ανατολική Μεσόγειο τα σεισμογραφικά βρήκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πως εκεί θα πάει το γεωτρύπανο.

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι θέλουν να βγάλουν το γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου».

Στόχος του Ερντογάν είναι να αρχίσει μέσα στο 2023 η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα, εξήγησε ο κ. Συρίγος και είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να κρατήσει την ένταση στη Μεσόγειο.

Στο μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν το επιθετικό παραλήρημα προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Το CNN Turk κατηγορεί την Ελλάδα ότι «παραβιάζει την ΑΟΖ της Λιβύης». Λέει ότι οι έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει αυτόν το στόχο και κατηγορεί τον Νίκο Δένδια ότι στοχοποιεί πάλι την Τουρκία. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις δηλώσεις ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης σε Άγκυρα: Δεν θα αποδεχθούμε κανένα τετελεσμένο

Καλίν: Κακομαθημένη η Ελλάδα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Στις 10 παραβιάσεις έγιναν 9 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικάΠηγή άρθρου: www.newsbomb.gr