Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα αποφεύγει τον διάλογο

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι «αποφεύγει» τον διάλογο εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφεύγει τον διάλογο με την Τουρκία, αν και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι φίλος μου». «Υποκύπτουν στην πίεση των μέσων ενημέρωσης, της κοινής γνώμης» πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Daily Sabah.

Είπε επίσης ότι «καθώς οι αποφάσεις στην Ευρώπη λαμβάνονται βάσει συναίνεσης, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι κατέστησαν όμηρο την Ε.Ε. με τις απειλές για βέτο, όπως έκαναν με τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας».

Ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι «η πλειονότητα των μελών της Ε.Ε. κατανοεί τα δίκαια αιτήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη πλευρά, πολλά εξέχοντα μέλη αποδέχονται επίσης τη στάση της Τουρκίας και απορρίπτουν τον “χάρτη της Σεβίλλης”».

Επεσήμανε δε ότι η Τουρκία αναμένει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 1-2 Οκτωβρίου σχετικά με ζητήματα όπως η επικαιροποίηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, η τελωνειακή ένωση και η απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου (βίζες).

Με πληροφορίες από Daily Sabah, Reuters

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr