Τρεις ενστάσεις για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Τρεις ενστάσεις για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Γράφτηκε από τον/την alphanews.live. 21/12 14:19

ekloges enstaseis

Τρεις ενστάσεις έχει ενώπιον του ο Γενικός Έφορος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών Γιάννος Χαριλάου, τις οποίες θα εξετάσει αύριο μαζί με το αρμόδιο Σώμα της Ιεράς Συνόδου που θα ορίσει επίσης την ημέρα συνεδρίασης για εκλογή του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, μετά την ανάδειξη του Τριπρόσωπου. 

Ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των ενστάσεων και εξήγησε ότι η επίμαχη συνεδρίαση της Ιερας Συνόδου για εκλογή του Αρχιεπισκόπου δεν μπορεί να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, αφού πρέπει να προηγηθεί Θεία Λειτουργία.

“Αυτή την Παρασκευή δεν έχουμε Λειτουργία, έχουμε τις Μεγάλες Ώρες, θα μπορούσε να γίνουν το Σάββατο για να προηγηθεί θεία Λειτουργία. Δεν έχω αντίρρηση.”

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είπε ότι η εκλογή του Αρχιεπισκόπου θα γίνει από την Ιερά Σύνοδο, όπως προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου που ομοιάζει με το Σύνταγμα της χώρας. 

“Κάναμε τις εκλογές, κατήλθαμε ως Υποψήφιοι με αυτό το καταστατικό και νομίζω πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Λέει εκλογή των τριών από τον λαό και εκλογή από την Ιερά Σύνοδο ενός από τους τρείς. Από τα αποτελέσματα διαφάνηκε ότι αποκλείονται κάποιοι και προκρίνονται κάποιοι άλλοι. Η Ιερά Σύνοδος πρέπει να κάνει τη δουλειά της.”

Εμφανίσεις: 21778

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή άρθρου: www.romfea.gr