Τρεις δημοσιογράφοι στον Λευκό Οίκο διεγνώσθησαν με κορωνοϊό -Θετικοί και 11 από τους διοργανωτές του ντιμπέιτ | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, η Μελάνια Τραμπ συνεχίζει την καραντίνα της στο Λευκό Οίκο με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, ενώ εντείνεται η ανησυχία για το πόσοι ακόμη έχουν κολλήσει.

Ανθρωποι των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει γνωστό πόσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ και πόσοι έχουν διεγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό στο Λευκό Οίκο, για λόγους ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών του Κλίβελαντ, που επικαλείται το NBC, ωστόσο, 11 άτομα από τους διοργανωτές του ντιμπέιτ στο Κλίβελαντ την Τρίτη, έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα στην ανακοίνωση συστήνεται σε όσους έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους να τεθούν σε καραντίνα και αν εμφανίσουν συμπτώματα να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους.

Νωρίτερα, η κλινική που είχε αναλάβει την τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων στο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν, ανέφερε ότι είναι βέβαιοι ότι οι καλεσμένοι στην εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης ήταν ασφαλής από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Ενωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου τρεις διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφοι διεγνώσθησαν θετικοί στον κορωνοϊό την Παρασκευή. Ενας εξ αυτών είχε ταξιδέψει με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια το Σάββατο για μια προεκλογική εκδήλωση και ο δεύτερος είχε παραστεί στην ενημέρωση Τραμπ την Κυριακή στον Λευκό Οίκο. Ο τρίτος είχε παραστεί και εκείνος στο briefing της Κυριακής, ενώ το Σάββατο είχε δώσει το παρόν στην εκδήλωση στον κήπο των ρόδων για την παρουσίαση της νέας υποψήφιας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος της ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ανέφερε ακόμη ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση και ότι ήδη κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν μπει σε καραντίνα.

Να σημειωθεί ότι και ο γερουσιαστής Μάικ Λι που παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Σαββάτου διεγνώσθη θετικός.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr