«Στροφή» Σαλβίνι στο μεταναστευτικό ενόψει πιθανής συμμετοχής στην κυβέρνηση Ντράγκι

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, πραγματοποίησε σήμερα, μια «στροφή» στο μεταναστευτικό και προσφυγικό, η οποία, όπως τονίζουν πολλοί σχολιαστές, όλα δείχνουν ότι οφείλεται στην πιθανή συμμετοχή του κόμματός του στη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να συνθέσει ο Μάριο Ντράγκι.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της μετανάστευσης, θα προτείνουμε να υιοθετηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι αν η μετανάστευση, στην Ιταλία, τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Με τους ίδιους κανόνες», τόνισε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την άφιξη 422 μεταναστών και προσφύγων, σήμερα στη Σικελία, ο γραμματέας της Λέγκα πρόσθεσε ότι «πρέπει να δραστηριοποιηθεί και η Ευρώπη, στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που δεν αφορά μόνον την Ιταλία». Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Λέγκα δεν αναφέρεται, με αρνητικά σχόλια, στη μεταφορά στην ξηρά «απελπισμένων της θάλασσας» που διασώθηκαν από κάποια μη κυβερνητική οργάνωση στα ανοικτά της Λιβύης.

Αύριο, στα πλαίσια του δεύτερου γύρου συναντήσεών του με τα ιταλικά κόμματα, ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα έχει νέα συνάντηση και με την αντιπροσωπεία της Λέγκα.Ειδήσεις σήμερα:

Υποβαθμίστηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία

Φραγκογιάννης: Στόχος μας η υλοποίηση και η άμβλυνση των αρνητικών πτυχών της Συμφωνία των Πρεσπών

Έλντα Πανοπούλου για Παύλο Χαϊκάλη: «Αν δάσκαλος της σχολής μου παρενοχλούσε φοιτητές ίσως και να χειροδικούσα»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr