Ρωσία: Ο Πούτιν επιδεικνύει στρατηγικούς πυραύλους – Υπόνοιες για χτύπημα στο Λονδίνο

Ρωσία: Ο Πούτιν επιδεικνύει στρατηγικούς πυραύλους – Υπόνοιες για χτύπημα στο Λονδίνο

Οι απειλές του Πούτιν, μέσω επίδειξης της πυρηνικής της δύναμης συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το Κρεμλίνο να αναπτύσσει περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Πλάνα που δημοσιεύθηκαν από κρατικές υπηρεσίες έδειξαν την ανάπτυξη ενός στρατηγικού πυραύλου Yars -ο οποίος μπορεί να εφοδιαστεί με πυρηνική κεφαλή και να φτάσει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ- στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Ο Ζελένσκι και οι στρατηγοί του εξηγούν γιατί όλα κρέμονται από μια κλωστή

Όπως επισημαίνει η DailyMail, η είδηση αυτή έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσίευση εικόνων από έναν άλλο πύραυλο Yars στη βάση Κοζέλσκι, 160 μίλια νότια της Μόσχας.

Επιπλέον, την Τετάρτη, σε βίντεο απεικονιζόταν πύραυλος να φτάνει στην ίδια βάση, τη στιγμή που ένας απόστρατος Ρώσος στρατηγός ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο να πλήξει το Λονδίνο και όχι την Ουάσιγκτον.

Ο Πούτιν ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα πυρηνικά

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η τελευταία ανάπτυξη του στρατηγικού πυραύλου Yars στην περιοχή Τβερ, η οποία είναι πιο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ από τη βάση Κοζέλσκι, έρχεται καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν εντείνει τις κινήσεις του στον τομέα των πυρηνικών όπλων από τότε που κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με τη Δύση να αποτελεί τον κύριο στόχο.

Τέτοιες απειλές είχαν «καταλαγιάσει» τις τελευταίες εβδομάδες μετά την παρότρυνση του Πεκίνου να σταματήσει, αλλά σιγά-σιγά αυξάνονται ξανά ενόψει της Ημέρας Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας το Σάββατο.

«Ένα σύνταγμα πυραύλων στην περιοχή του Τβερ έχει τεθεί σε υπηρεσία μάχης μαζί με ένα κινητό σύστημα Yars» δήλωσε σχετικά ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, συνταγματάρχης Σεργκέι Καρακάγιεφ, στο Zvezda TV.

Υπόνοιες για πυρηνικό χτύπημα στο Λονδίνο

Η τελευταία φορά που η Ρωσία έκανε επίδειξη των πυραύλων Yars που διαθέτει ήταν τον Οκτώβριο, όταν ο ρώσος πρόεδρος επέβλεπε τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις Grom.

Υποβρύχια, βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα και πυρηνικοί πύραυλοι της Ρωσίας συμμετείχαν σε αυτές τις ασκήσεις που διεξήχθησαν υπό την επιτήρηση του Πούτιν από το κέντρο διοίκησης. Τότε, μάλιστα, ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Κοροτσένκο είχε δηλώσει ότι οι ασκήσεις ήταν μια πρόβα για την καταστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Σειρά τώρα πήρε ο στρατηγός Γκουρούλεφ, ο οποίος την Πέμπτη χαρακτήρισε τη Δύση «διαβολική», με αφορμή το γεγονός ότι «η Ουκρανία επιτίθεται στη Ρωσία». «Τότε γιατί ντρεπόμαστε να πούμε ότι πρέπει να χτυπήσουμε το Λονδίνο;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Δεν λέω ότι πρέπει να τους διαλύσουμε όλους. Πρέπει να καταστρέψουμε κρίσιμες εγκαταστάσεις -κέντρα ελέγχου, στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κατάλογο στο Γενικό Επιτελείο και ενημερώνεται συνεχώς… Είναι πυρηνικά…ή όχι;»

Σημείωσε, τέλος, πως «ένα χτύπημα στο Λονδίνο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, θα ήταν η πρώτη και τελευταία προειδοποίηση προς τους πραγματικούς φορείς λήψης αποφάσεων, δηλαδή την Ουάσιγκτον».Πηγή άρθρου: www.in.gr