Qatar Gate – Καϊλή: Πληροφορίες ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί – Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Qatar Gate – Καϊλή: Πληροφορίες ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί – Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η Εύα Καϊλη η οποία κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην αυριανή απόφαση του δικαστή, εάν θα την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή αν δεν της επιτρέψεινα βγει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει δικηγόρο ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής και θεωρείται από τους κορυφαίους για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια υπόθεση με έναν δικαστή πάρα πολύ αυστηρό. Θεωρείται από τους πιο ακέραιους σε περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων, οπότε χρειαζόταν και έναν πολύ ισχυρό δικηγόρο. Ο δικηγόρος της, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο Αντρέ Ριζόπουλος.

Ξεκινούν οι διαδικασίες καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου

Μπορεί η Εύα Καϊλή να προσήχθη το απόγευμα της Παρασκευής αλλά πηγές από τη Βελγική εισαγγελίας με νόημα τονίζουν πως ο χρόνος δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Από τη μία οι τοπικές αρχές με την συγκεκριμένη διαρροή αφήνουν να εννοηθεί πως δεν ήθελαν να δημιουργηθεί «ντόρος» με την ευρωβουλή σε πλήρη λειτουργία και από την άλλη φαίνεται πως έχει υπάρξει ενημέρωση των ανωτάτων στελεχών για τα ευρήματα και τα όσα έγιναν.

Οι διαδικασίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου επίσης «τρέχουν» σήμερα με ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας να μπαίνει 48 ώρες μετά την προσαγωγή της Εύας Καϊλή στο γραφείο της στο Κοινοβούλιο και φεύγοντας, αφού πήρε έντυπο υλικό και υπολογιστές να το σφραγίζει, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η Πρόεδρος Μέτσολα έχει ήδη ενημερώσει το Συμβούλιο των Προέδρων του Οργάνου πως αύριο στις 8.30 το πρωί συγκαλείται εκτάκτως το Όργανο με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενεργοποίηση του άρθρου 21.

Το άρθρο 21 αφορά αποκλειστικά τον τρόπο με τον οποίο καθαιρείται Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται πέρα από ειλημμένη και ομόφωνη και από αύριο το πρωί η Εύα Καϊλή θα χάσει και την ιδιότητα της Αντιπροέδρου.

Άγνοια για τις διασυνδέσεις του συντρόφου της δηλώνει η Καϊλή

Την ίδια ώρα η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει στις Αρχές του Βελγίου άγνοια και υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδέα για τις επαφές του συντρόφου της στο Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ξαφνιασμένη για όσα της καταλογίζουν. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα».

Πιο συγκεκριμένα, την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει αναλάβει ο Βέλγος δικηγόρος Αντρέι Ριζόπουλο, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος ποινικολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ξαφνιασμένη για όσα της καταλογίζουν. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα».

Πιο συγκεκριμένα, την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει αναλάβει ο Βέλγος δικηγόρος Αντρέι Ριζόπουλο, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος ποινικολόγος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εύα Καϊλή, φέρεται να έκανε αίτημα για να βγει από τη φυλακή και να φορά «βραχιολάκι», κάτι που απέρριψαν οι Αρχές του Βελγίου. Στο μεταξύ, η κόρη της πέρασε τις πρώτες ώρες με τη γυναίκα του πατέρα της και τώρα είναι με τον πατέρα της στο διαμέρισμα που έμενε η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες. Ακόμη, η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε πως το σπίτι της στις Βρυξέλλες το είχε αγοράσει με δάνειο και πως έμενε σε αυτό με τον σύζυγό της και το παιδί του.

Το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή

Τη μεγάλη αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων της Εύας Καϊλή, καταγράφουν τα Πόθεν Έσχες 2018 – 2020, που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής. Σύμφωνα με αυτά η, εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμφανίζει διπλασιασμό των τραπεζικών της καταθέσεων.

Το 2019, για χρήση του 2018, δηλώνει 550.000 ευρώ εισόδημα, 340.000 ευρώ εκ των οποίων, δικαιολογεί από πώληση ακινήτου στην Άνοιξη. Οι τραπεζικές της καταθέσεις εκείνη την εποχή, φτάνουν τα 210.000 ευρώ. Την ίδια ώρα εμφανίζει εγγραφές 5 ακινήτων, στα τέσσερα εκ των οποίων έχει την πλήρη κυριότητα, στο δε πέμπτο 25%.

Το ακίνητο στην Άνοιξη φαίνεται να της αποφέρει 340.000 ευρώ.
Στην επόμενη δήλωση Πόθεν Έσχες, του έτους 2020, για χρήση του 2019, τα εισοδήματά της εμφανίζονται στα 219.000 ευρώ. Οι καταθέσεις από την άλλη εκτοξεύονται στα 405.000 ευρώ, η οποία όμως δεν δικαιολογείται από την πώληση του ακινήτου, καθώς στην ίδια χρήση αγοράζει ακίνητο στο Ψυχικό, για το οποίο καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ. Ως πηγή προέλευσης των χρημάτων δηλώνει την πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Την επόμενη χρονιά, Πόθεν Έσχες 2021 (χρήση 2020), εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις της ανεβαίνουν 461.846 ευρώ, με την ακίνητή της περιουσία να μην εμφανίζει μεταβολή.

Δείτε εδώ τα Πόθεν Έσχες της Εύας Καϊλή

Αδελφή Εύας Καϊλή: «Αδυνατώ να πιστέψω τις κατηγορίες που της αποδίδονται»

Σε δήλωση για τα όσα κατηγορείται η Εύα Καϊλή προέβη μέσου του δικηγόρου της, η αδελφή της Μανταλένα Καϊλή.

Στη δήλωση της που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η κα Μανταλένα Καϊλή κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και οδυνηρή κατάσταση» και σημειώνει ότι «γνωρίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της αδελφής μου αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατηγορίες».

Αναλυτικά η δήλωση της Μανταλένας Καϊλή

«Κατανοώντας και σεβόμενη το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να πληροφορηθεί τα όσα συμβαίνουν με την αδελφή μου, δημοσιοποιώ όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής.

Ζούμε ως οικογένεια μια πρωτόγνωρη και οδυνηρή κατάσταση διαβάζοντας από τα μέσα ενημέρωσης τις κατηγορίες, που αποδίδονται στην αδελφή μου. Επί των κατηγοριών αυτών δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ακόμα από τους δικηγόρους, που χειρίζονται την υπόθεση στις Βρυξέλλες.

Γνωρίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της αδελφής μου αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατηγορίες και οι προθέσεις που τις
αποδίδονται.

Οποιαδήποτε νεότερη πληροφόρηση υπάρξει για την αδελφή μου, άμεσα θα ενημερώσω, σεβόμενη την διαχρονική εμπιστοσύνη, την υποστήριξη των συμπολιτών μας στο πρόσωπο της και αντιλαμβανόμενη πόσο δυσαρεστημένοι θα νοιώθουν τώρα.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της».Πηγή άρθρου: www.cnn.gr