Πούτιν: Όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος τόσο το καλύτερο

Πούτιν: Όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος τόσο το καλύτερο

(Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ακόμη μια μαραθώνια ομιλία για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφος για όλα τα τρέχοντα θέματα, έστειλε μήνυμα για την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της Δύσης.

Την ώρα που στις ΗΠΑ υπάρχουν δημοσιεύματα για σενάρια ειρήνευσης, μετά την επίσκεψη Ζελένσκι στη χώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου για να προσθέσει πως όλοι οι πόλεμοι τελειώνουν με διπλωματία.

«Στόχος μας δεν είναι να περιστρέφουμε τον σφόνδυλο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντιθέτως, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Πασχίζουμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε. Θα μοχθήσουμε για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, φυσικά» υπογράμμισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε και για την παράδοση Patriot από τις ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον για να σχολιάσει ότι το σύστημα αυτό δεν λειτουργεί όπως οι S-300 και να προσθέσει «πάντα θα βρίσκεται ένα αντίδοτο».

 

Επανέλαβε ότι η μεγαλύτερη ένταση στις εχθροπραξίες μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες απώλειες, ενώ  κατηγόρησε τη Δύση για προσπάθεια διχασμού εντός Ρωσίας.

 

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να υπερθεματίσει για τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του υποστηρίζοντας ότι «Η Ρωσία ξοδεύει στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά η διαφορά με την Ουκρανία είναι ότι το Κίεβο σύντομα να ξεμείνει, ενώ εμείς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή όπλων».

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατεύσει εκείνους που αισθάνονται Ρώσοι, επικρίνοντας την Ουκρανία για εχθρότητες κατά των ρωσικών πληθυσμών. 

Τέλος, χαρακτήρισε τις αποφάσεις για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο ως «μονοπάτι καταστροφής για την παγκόσμια ενέργεια», αποκάλεσε τα ρωσικά αντίμετρα ως «προληπτικά μέτρα» και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν ορατές επιπτώσεις από τα μέτρα αυτά στη χώρα του. 

«Δεν δουλεύει έτσι η αγορά και θα φέρει σημαντικές επιπτώσεις. Τώρα δεν ξέρουν πως να γλιτώσουν από αυτό και προσπαθούν να ρυθμίσουν και τις τιμές του φυσικού αερίου. Εάν αυτό παραβιάσει τα συμβόλαιά μας, η Gazprom έχει το δικαίωμα να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις της» ήταν το μήνυμα του Ρώσου προέδρου για την ενεργειακή κρίση.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr