Πούτιν και Μακρόν ζητούν «πλήρη» αναστολή των μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ | ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησαν να υπάρξει «πλήρης» αναστολή των μαχών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι δύο ηγέτες δήλωσαν παράλληλα διατεθειμένοι να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για να συμβάλουν στην επίλυση της σύγκρουσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν κάλεσαν τα μέρη στη σύρραξη να παύσουν αμέσως και πλήρως πυρ και, το συντομότερο δυνατόν, να συμβάλουν να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις και να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορέλ-Τσαβούσογλου: Συζήτησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πώς άναψε η «φωτιά» -Γιατί το σημείο θεωρείται κομβικό και ο ρόλος της Τουρκίας

Οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν «τη βούληση» να υιοθετήσουν ανακοίνωση που θα εκδοθεί εξ ονόματος των συμπροέδρων της λεγόμενης Ομάδας του Μινσκ για το Ναγκόρνο Καραμπάχ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δηλαδή της Γαλλίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, με την οποία θα απευθύνεται έκκληση για τον «άμεσο» τερματισμό των εχθροπραξιών και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, προστίθεται στο δελτίο Τύπου του Κρεμλίνου, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο αρχηγών κρατών.

Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν «λεπτομερώς» την κατάσταση και εξέφρασαν «ανησυχία» για τις συνεχιζόμενες από την Κυριακή εχθροπραξίες «ευρείας κλίμακας», κατά την ίδια πηγή.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr