Πώς η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να ασκήσει πίεση στα συστήματα υγείας -Τι δείχνει βρετανική ανάλυση | ΥΓΕΙΑ

Ο κίνδυνος νοσηλείας με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού είναι περίπου στο ένα τρίτο εκείνου της παραλλαγής Δέλτα, ωστόσο ο κίνδυνος για τα συστήματα υγείας ανά τον πλανήτη παραμένει.

Αυτό δείχνει βρετανική ανάλυση περισσότερων από ένα εκατομμύριο κρουσμάτων και των δύο παραλλαγμένων στελεχών τις τελευταίες εβδομάδες.

Τι προκύπτει από τη βρετανική ανάλυση

Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν από την Αρχή Υγειονομικής Ασφαλείας της Βρετανίας (UK Health Security Agency), κατέδειξαν επίσης ότι τα εμβόλια μπορούν να λειτουργήσουν καλά έναντι της Όμικρον, με μια τρίτη δόση να συνδέεται με 81% μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας, σε σύγκριση με παρόμοιους ανεμβολίαστους ασθενείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τέλος της πανδημίας: Ειδικοί εξηγούν πώς θα γίνει η Covid-19 ενδημική, παρά τη μετάλλαξη Όμικρον

Η Νότια Αφρική σε ένα μήνα ξεπέρασε την κορύφωση του κύματος της Όμικρον -Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα

«Η τελευταία σειρά αναλύσεων συμβαδίζει με τις ενθαρρυντικές ενδείξεις που έχουμε ήδη δει», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρική σύμβουλος στο UKHSA.

«Εντούτοις, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε τελικό συμπέρασμα σχετικά με τη νοσοκομειακή βαρύτητα, και η αυξημένη μεταδοτικότητα της Όμικρον και τα αυξανόμενα κρούσματα στον πληθυσμό των άνω των 60 ετών στην Αγγλία σημαίνουν ότι παραμένει πολύ πιθανό να υπάρξει σημαντική πίεση στο NHS (σ.σ.: το βρετανικό σύστημα υγείας) τις επόμενες εβδομάδες».

Για τη μελέτη η Αρχή Υγειονομικής Ασφαλείας της Βρετανίας συνεργάστηκε με τη μονάδα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ προκειμένου να μελετήσουν 528.176 κρούσματα Όμικρον και 573.012 κρούσματα Δέλτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων

Όπως ακριβώς συμβαίνει στη Βρετανία, έτσι και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και γενικότερα ανά την υφήλιο, τα κρούσματα παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι τα συστήματα υγείας αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες, όταν θα χρειαστεί να νοσηλευθούν αρκετοί από τους νοσήσαντες με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr