Πεντάγωνο – ΗΠΑ: Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα προχωρήσουν σε χερσαία απόβαση στη Συρία

Πεντάγωνο – ΗΠΑ: Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα προχωρήσουν σε χερσαία απόβαση στη Συρία

«Δεν μπορώ να σας πω εάν η Τουρκία θα το κάνει ή όχι, εμείς εστιάζουμε στον σκοπό της ήττας του ISIS» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για κλιμάκωση των ενεργειών σε Βόρεια Συρία, Ιράκ και Τουρκία εξέφρασε σε δηλώσεις του σήμερα Τρίτη, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι Τούρκοι δεν θα προχωρήσουν σε χερσαία απόβαση στη Συρία.

«Η αποστολή εναντίον του ISIS συνεχίζεται. Έχουμε μειώσει τον αριθμό των κοινών μας περιπολιών. Όπως ανέφερα στην δήλωσή μου την περασμένη εβδομάδα, παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για τις ενέργειες κλιμάκωσης στην Βόρεια Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Σίγουρα καλούμε σε αποκλιμάκωση σε αυτήν την περιοχή και, όπως τονίσατε, η συνεχής διαμάχη και ιδίως μια χερσαία απόβαση θέτει σε κίνδυνο αυτά που με κόπο έχουμε κερδίσει στην μάχη εναντίον του ISIS και αποσταθεροποιεί την περιοχή.  Όπως επίσης ανέφερα, αναγνωρίζουμε τις νομικά αποδεκτές ανησυχίες της Τουρκίας αναφορικά με τις τρομοκρατικές ενέργειες εντός του συνόρου της, ενώ εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τον Δημοκρατικό Στρατό της Συρίας που μάχεται εναντίον του ISIS. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την προσοχή μας σε αυτήν την επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική τρομοκρατική οργάνωση που λέγεται ISIS».

Επιπλέον, τόνισε ότι συνεχίζει να υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη χερσαία απόβαση των Τούρκων στην Συρια. «Δεν μπορώ να σας πω εάν η Τουρκία θα το κάνει ή όχι, εμείς εστιάζουμε στον σκοπό της ήττας του ISIS. Διατηρούμε κανονική επικοινωνία με τους Τούρκους συμμάχους μας και μπορώ να σας πω ότι ο Υπουργός Οστιν θα μιλήσει με τον Τούρκο ομόλογο του στο πολύ άμεσο μέλλον. Δεν έχουμε αποσύρει κανένα στέλεχος μας – εστιάζουμε στην μάχη κατά του ISIS. Δεν έχουμε αποσύρει κανένα στέλεχος μας, εστιάζουμε στην μάχη κατά του ISIS. Δεν θέλω να πω αν έχω πληροφορίες αν θα γίνει χερσαία απόβαση, ξεκάθαρα ελπίζω πως δεν θα το κάνουν» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Πηγή άρθρου: www.skai.gr