Ουκρανία: Τέσσερις πύραυλοι καταρρίπτονται από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ

Ουκρανία: Τέσσερις πύραυλοι καταρρίπτονται από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στην περιοχή Μπιέλγκοροντ της νότιας Ρωσίας όπου συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τέσσερις πυραύλους, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ.  Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις στη ρωσική επικράτεια.

«Ως τώρα έχουμε ενημερωθεί πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε», ανέφερε ο κ. Γκλάντκοφ μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Αναφέρθηκαν επίσης ζημιές από συντρίμμια πυραύλων σε δυο κατοικίες». Δεν διευκρίνισε ποιος θεωρεί ότι εκτόξευσε τους πυραύλους, πάντως έχει καταγγείλει επανειλημμένα πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του, που γειτονεύει με την ουκρανική περιφέρεια Χαρκίβ, τον τελευταίο χρόνο.

Τι ανέφερε ο Γερμανός ειδικός

Ο Βόλφγκανγκ Ισιγκερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), γερμανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας – πρώην επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια – εισηγείται να υπάρξει προετοιμασία των συνθηκών και του πλαισίου για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ερωτήματα και αμφισβητήσεις

«Πέρα από τις παραδόσεις όπλων και την οικονομική υποστήριξη, πρέπει να δώσουμε προοπτική» ειρήνευσης καθώς προβάλλουν ερωτήματα και αμφισβητήσεις στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, τονίζει ο κ. Ισιγκερ σε άρθρο του που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Tagesspiegel (Βερολίνο).«Φυσικά, το ζήτημα δεν είναι να απαιτήσουμε η Ουκρανία να δείξει βούληση να διαπραγματευτεί τώρα, σήμερα. Η Ουκρανία θ’ αποφασίσει μόνη της για αυτό, κι επί του παρόντος αυτό το βήμα θα αποτελούσε εν μέρει συνθηκολόγηση με την επιτιθέμενη Ρωσία», συνεχίζει.

Ομως, προσθέτει, «επείγει να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για την ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία».
«Η Δύση, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής κυβέρνησης, μοιάζει γυμνή μπροστά στους διάφορους Βάγκενκνεχτ, Σβάρτσερ και Πρεχτ, όταν, απαντώντας στην κατανοητή ερώτηση πότε θ’ αναληφθεί ειρηνευτική πρωτοβουλία, δίνει μόνιμα τη στερεότυπη απάντηση πως δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για να γίνουν διαπραγματεύσεις επί του παρόντος», αναφέρει.

Με πληροφορίε απο ΑΠΕ – ΜΠΕΠηγή άρθρου: www.in.gr