Όλο και επιδεινώνεται η κατάσταση στη Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (Φωτ.: Reuters)

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (Φωτ.: Reuters)

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο και ίσως χειροτερέψει κι άλλο, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο οργανισμός που ελέγχει την εξάπλωση της πανδημίας στη Γερμανίας δήλωσε την Τρίτη πως ο κορωνοϊός είναι στη μεγαλύτερή του έξαρση μέχρι σήμερα και έχει επηρεάσει όλες τις ηλικιακές ομάδες. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Κατά το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία καταγράφηκαν 14.432 νέα κρούσματα και 500 επιπλέον θάνατοι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, που κάλεσε τους Γερμανούς να περιορίσουν τις επαφές τους στο απολύτως ελάχιστο.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι τόσο ο αριθμός κρουσμάτων όσο και αυτός των θανάτων από κορωνοϊό είναι υπερβολικά ψηλά, αλλά πρόσθεσε ότι αναμένει πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί, με δεδομένο, όπως είπε, ότι η έγκριση των πρώτων εμβολίων αναμένεται στις 23 Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισε μάλιστα ο Γενς Σπαν, στόχος είναι μια κανονική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι μια έκτακτη.

Την Τετάρτη η Γερμανία μπαίνει σε πολύ αυστηρό περιορισμό κυκλοφορίας, που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr