Οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κούβα, μετά την «καταστολή των υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων»

Οικονομικές κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας Αλβάρο Λόπες Μιέρα καθώς και σε μια ειδική μονάδα του υπουργείου Εσωτερικών επέβαλλαν σήμερα οι ΗΠΑ, με αφορμή την «καταστολή» των πρόσφατων «ειρηνικών και υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων» στη χώρα.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε μάλιστα πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Κούβας στοχοθετούν όσους ευθύνονται για την καταστολή των διαδηλώσεων και αποτελούν μονάχα το πρώτο βήμα στην αμερικανική απάντηση.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις μαζικές κρατήσεις και τις δίκες-παρωδία στην Κούβα και θα συνεχίσουν να επιβάλουν κυρώσεις στα πρόσωπα που ευθύνονται για την καταπίεση του κουβανικού λαού», επεσήμανε.

«Ο λαός της Κούβας διαδηλώνει για τα θεμελιώδη και καθολικά δικαιώματα που η κυβέρνησή του πρέπει να του εγγυάται», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, σε σχετικό δελτίο τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπόσχεται, δε, να συνεχίσει να εφαρμόζει τις κυρώσεις σε βάρος της νήσου για να στηρίξει την «αναζήτησή του λαού για τη δημοκρατία».Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr