Ο Τραμπ με κορωνοϊό στο νοσοκομείο: Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία του -Τι συμπτώματα εμφάνισε | ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο εισήχθη απόψε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου διεγνώσθη με κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, με το Λευκό Οίκο να αναφέρει ότι η μεταφορά του κρίθηκε σκόπιμη για προληπτικούς λόγους. Η μεταφορά του έγινε με το Marine One, με τον ίδιο να επιβιβάζεται μόνος στο ελικόπτερο και εν συνεχεία να αποβιβάζεται επίσης μόνος για να εισέλθει στο νοσοκομείο.

Νωρίς την Παρασκευή το πρωί ώρα Ελλάδος ο ίδιος ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Πρώτη Κυρία διεγνώσθησαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος λαμβάνει την πειραματική θεραπεία της Regeneron.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το CNN σε νεότερες πληροφορίες του, σχετικά με τη διάγνωση για τον Τραμπ, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημερώθηκε ότι προσεβλήθη από κορωνοϊό τρόμαξε και άρχισε να είναι σε εγρήγορση για τυχόν συμπτώματα τα οποία και εμφανίστηκαν τις επόμενες ώρες.

Συμπτώματα τα οποία όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ήδη εμφανιστεί.

Τι συμπτώματα εμφάνισε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε πυρετό από το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπου από τον Λευκό Οίκο. Το CNN μεταδίδει πως ο πυρετός φαίνεται να επιμένει, παρότι οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψαν τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου ως ήπια.

Η «Washington Post» αναφέρει ότι o Ντόναλντ Τραμπ έχει χαμηλό πυρετό, βήχα και ρινική συμφόρηση.

Αξιωματούχος που επικαλείται η «WP» τόνισε ότι ο Τραμπ δεν είναι σοβαρά άρρωστος, αλλά ότι λόγω της ηλικίας του, καθώς και άλλων παραγόντων κινδύνου, ο ίδιος και οι βοηθοί του αποφάσισαν να κάνουν αυτό το επιπλέον βήμα της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο Τραμπ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του — είναι 74 ετών — και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, λαμβάνει πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Γιατροί πρότειναν ο Τραμπ να εισαχθεί στο Ουόλτερ Ριντ για να μπορεί να του προσφερθεί κατεπείγουσα φροντίδα εάν παραστεί ανάγκη.

Το CNN πάντως, επικαλείται σύμβουλο του Τραμπ που αναφέρει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του Προέδρου.

«Αυτό είναι σοβαρό», είπε ο σύμβουλος, περιγράφοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κόπωση, είναι καταβεβλημένος και αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αναπνοής.

Πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος έχει σοβαρές ανησυχίες για την υγεία του Τραμπ, με έναν ανώτατο αξιωματούχο να τονίζει στο CNN ότι ο Τραμπ «είναι ΟΚ για τώρα, αλλά ο φόβος είναι ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα».

Μια τρίτη πηγή που επικαλείται το CNN ανέφερε απλά ότι η κατάσταση του Προέδρου είναι χειρότερη από αυτή της Μελάνια.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr