Ο μυστικός κόσμος των emojis: Η δεύτερη σημασία κάποιων δήθεν αθώων emojis

Ο μυστικός κόσμος των emojis: Η δεύτερη σημασία κάποιων δήθεν αθώων emojis

Τα emojis, τα μικρά εικονίδια που χρησιμοποιούν κατά βάση τα παιδιά στην ψηφιακή τους επικοινωνία, μπορεί να μην είναι πάντα όσο αθώα φαίνονται.

Τα emojis μπορεί να κρύβουν πολύ ανησυχητικές ειδήσεις για ένα γονιό, που αν δεν πάρει τα μέτρα του γρήγορα, θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της Daily Mail, η αστυνομία του Surrey στη Βρετανία δημοσίευσε έναν οδηγό για το τι μπορεί να σημαίνουν τα emojis όταν χρησιμοποιούνται από παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μυστικός κόσμος των emojis δείχνει τη σκοτεινή πλευρά του τι σημαίνουν αυτά τα πολύχρωμα σύμβολα, που συχνά αποτελούν κώδικα επικοινωνίας για ναρκωτικά και σεξ.

Ο κατάλογος των emojis

Ο κατάλογος των παραδειγμάτων περιλαμβάνει τη χρήση των εικονιδίων της φράουλας, του σκύλου, των κερασιών, του κέικ, του παγωτού ή των φύλλων για να υποδηλώσουν κάνναβη.

Μια μελιτζάνα ή ένα ροδάκινο μπορεί να αντιπροσωπεύει το σεξ και ένας εξωγήινος ή μια μάσκα μπορεί να σημαίνει MDMA δηλαδή την ecstacy.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ψάρι, μια αντλία βενζίνης ή μια νιφάδα χιονιού μπορεί να αντιπροσωπεύει τη χρήση κοκαΐνης, ενώ μια γροθιά ή ένας πύραυλος μπορεί να υποδηλώνει το πόσο ισχυρές είναι οι ουσίες.

Το εικονίδιο του καλωδίου ρεύματος μπορεί να σημαίνει, όπως και το ζευγάρι ματιών, ότι κάποιος είναι έμπορος ναρκωτικών. Το emoji με το άλογο μπορεί να σημαίνει κεταμίνη και ένα μπαλόνι το οξείδιο του αζώτου που πωλείται σε δοχεία.

Η αστυνομία του Surrey εξέδωσε τον οδηγό στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για να ευαισθητοποιήσει τους γονείς γύρω από την χρήση των emojis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία δήλωσε ότι πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, καθώς «ορισμένοι νέοι μπορεί να χρησιμοποιούν τα εικονίδια για να αναφερθούν σε ναρκωτικά και στη σεξουαλική συμπεριφορά».

«Η εστίασή μας σε αυτό δεν σταματά με το τέλος αυτής της αρχικής εκστρατείας», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Γνωρίζουμε επίσης ότι τα emojis και το τι μπορεί να να σημαίνουν είναι κάτι που θα αλλάζει συνεχώς, και έτσι η εργασία και η έρευνά μας σε αυτό θα συνεχιστεί».

Η Αστυνομική αρχή υπογράμμισε ότι η όλη διαδικασία χρειάζεται χρόνο, όπως χρόνο χρειάζεται για να ενθαρρυθνούν οι γονείς και οι κηδεμόνες να κάνουν σχετικές συζητήσεις, βασισμένες στην εμπιστοσύνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο έλεγχος των τηλεφώνων θα μπορούσε να διασπάσει αυτή την εμπιστοσύνη μεταξύ ενός γονέα και του παιδιού του, και ως εκ τούτου δεν προτείνουμε στους γονείς να το κάνουν αυτό», σημείωσε η αστυνομία.

«Αντίθετα, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα emojis, σε περίπτωση που τύχει να τα δουν» επισήμανε.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι, αν και τα emojis μπορεί να έχουν την παραπάνω, η χρήση τους από μόνη της δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα παιδί για παράδειγμα εμπλέκεται με τα ναρκωτικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr