Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Κρεμλίνο καλεί την Τουρκία να αποφύγει στρατιωτική παρέμβαση στην περιοχή | ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την Τρίτη την πεποίθηση ότι δηλώσεις περί ενδεχόμενης στρατιωτικής υποστήριξης του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, που βρίσκονται σε διένεξη εξαιτίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να πεισθούν να επιστρέψουν στα πολιτικά και διπλωματικά μέσα διευθέτησης της διένεξης. Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι έχει συνεχείς επαφές με το Γερεβάν, το Μπακού και την Άγκυρα, ενώ παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην περιοχή για να διαμορφώσει τη στάση του.

Είμαστε κατά της στρατιωτικής παρέμβασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Το Κρεμλίνο ξεκινά πρωτίστως από το ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει το ταχύτερο κατάπαυση του πυρός και τερματισμός των εχθροπραξιών. Οποιεσδήποτε δηλώσεις περί κάποιας στρατιωτικής υποστήριξης ή στρατιωτικής δραστηριότητας αναμφίβολα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Είμαστε κατηγορηματικά εναντίον αυτής της προσέγγισης και δεν συμφωνούμε με μία τέτοια τοποθέτηση του ζητήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πεσκόφ κάλεσε όλες τις χώρες, αλλά και την εταίρο της Ρωσίας, την Τουρκία, να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα της πειθούς, πολιτικά και διπλωματικά μέσα για να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.

«Καλούμε όλες τις χώρες, ιδιαίτερα τις χώρες που είναι εταίροι μας, όπως η Τουρκία, να κάνουν το παν ώστε να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν στην ειρηνική διευθέτηση αυτής της παλιάς διένεξης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Συνεχείς επαφές με τους εμπλεκόμενους στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο εκπρόσωπος
του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι «η ρωσική
πλευρά βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με
το Γερεβάν, το Μπακού και την Άγκυρα σε
διάφορα επίπεδα», αναφορικά με την
ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου διαδραματίζεται η σύγκρουση, παρακολουθεί όλες τις σχετικές ειδήσεις , αναλύει την κατάσταση και αξιοποιεί αυτές τις γνώσεις για να διαμορφώσει τη μελλοντική της στάση και τα επόμενα βήματα μαζί με τους εταίρους της στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr