Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στο Walter Reed National Military Medical Center στην Bethesda του Maryland, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα παραμείνει εκεί για μερικές ημέρες και υπό ιατρική παρακολούθηση. Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, ο 74χρονος πρόεδρος «έχει καλή διάθεση, ήπια συμπτώματα και εργαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Νωρίτερα ο γιατρός του είχε ανακοινώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου: www.ert.gr