Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης | ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, κατέγραψε περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Από τα 99.953 τεστ που έγιναν την Παρασκευή, τα 1.005 βγήκαν θετικά, επίπεδο που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Είναι βασικό, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και η εποχική γρίπη, οι Νεοϋορκέζοι να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα», σχολίασε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να ενημερώνουμε τους Νεοϋορκέζους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Η υγειονομική κατάσταση πάντως είναι ξεκάθαρα βελτιωμένη στην Πολιτεία, σε σύγκριση με την περασμένη άνοιξη, όταν η πανδημία είχε φτάσει στην κορύφωσή της. Τα εστιατόρια, που μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν τις κλειστές αίθουσές τους από την Τετάρτη, αλλά μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Παρασκευή τα 7.000.000 κρούσματα, ενώ περίπου 205.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr