Κορονοϊός: Η Ευρώπη παλεύει να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα – Σε τι φάση βρίσκεται κάθε χώρα – Κόσμος

Το δεύτερο κύμα των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό φουσκώνει, υποβάλλοντας τα εθνικά συστήματα υγείας σε δοκιμασία, μολονότι η ενίσχυση των ελπίδων ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο εμβόλιο προκάλεσε κάποια αισιοδοξία στους πολίτες και στα χρηματιστήρια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι περισσότερες κυβερνήσεις στη Γηραιά Ήπειρο ενισχύουν τους περιορισμούς, προσπαθώντας να διασώσουν την κρίσιμης σημασίας για την οικονομία περίοδο των Χριστουγέννων.

Γαλλία

Ο ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία την τρέχουσα περίοδο αποδίδεται στον κορονοϊό, ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19, δήλωνε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον αυστηρά μέτρα.

Ένας άντρας περπατά έξω από το κλειστό βιβλιοπωλείο ιστορικό βιβλιοπωλείο, Shakespeare and Co στο Παρίσι. Το παριζιάνικο βιβλιοπωλείο έκανε έκκληση υποστήριξης στους αναγνώστες του, αφού οι ιδιοκτήτες λένε ότι το παρατεταμένο κλείσιμο μηνών, κάνει αμφίβολο το μέλλον του καταστήματος.