Κορωνοϊός -Ελβετία: Κορυφαίος ειδικός εισηγείται αυστηρή καραντίνα -Κλειστά καταστήματα και εργασία με κανόνες από το σπίτι | ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορυφαίος ειδικός που συμβουλεύει την ελβετική κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, την κάλεσε να επιβάλει άμεση και αυστηρή καραντίνα για τον περιορισμό του ποσοστού της διασποράς, απηχώντας τις εκκλήσεις άλλων επιστημόνων, αξιωματούχων και ιατρών.

«Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ σκληρά μέτρα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Μάρτιν Ακερμαν, ο οποίος ηγείται του ανεξάρτητου επιστημονικού συμβουλευτικού σώματος για την COVID-19, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου.

Ελβετία:
Πρόταση για κλειστά εστιατόρια και
εργασία από το σπίτι με κανόνες

Ο Ακερμαν
ζήτησε το κλείσιμο των εστιατορίων και
των καταστημάτων που πωλούν μη απαραίτητα
είδη καθώς και αυστηρούς κανόνες εργασίας
από το σπίτι. «Φοβόμαστε ότι θα δούμε
πιο στενές επαφές κατά τη διάρκεια των
διακοπών στο τέλος του έτους», δήλωσε.
«Εχουμε μια κακή κατάσταση και έναν
υψηλό κίνδυνο αυτή να επιδεινωθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Ελβετία και Ιταλία αναστέλλουν τα διασυνοριακά δρομολόγια των τρένων

Κορωνοϊός -Ελβετία: Νοσοκομεία ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων -Να απαγορευτεί και το σκι

Σε αντίθεση
με τις γειτονικές της χώρες, η Ελβετία
έχει αποφύγει μέχρι τώρα να επιβάλει
άλλη καραντίνα, επιμένοντας κυρίως στις
συστάσεις και δίνοντας εντολή για
κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και
των καταστημάτων στις 7 το βράδυ στο
μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα χιονοδρομικά
κέντρα παραμένουν ανοιχτά.

Όμως, με έναν αριθμό αναπαραγωγής που είναι στο 1,13 σηματοδοτώντας την εκθετική αύξηση των λοιμώξεων, η κυβέρνηση τελεί υπό αυξανόμενη πίεση να ανακοινώσει περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων στην επόμενη επίσημη ενημέρωσή της προς τα ΜΜΕ την Παρασκευή.

Η Ελβετία κατέγραψε 4.271 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες και 103 θανάτους. Αυτόν το μήνα, περισσότερες από 55.000 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν και 962 άτομα πέθαναν από την COVID-19 στη χώρα των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Πάτρικ Μάτις, υπεύθυνος για τη διαχείριση κρίσεων στις ελβετικές υγειονομικές αρχές και τη διεθνή συνεργασία, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ελβετία διαχειρίστηκε το δεύτερο κύμα του ιού λιγότερο καλά σε σχέση με τους γείτονές της. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει στάσιμος ή παρουσιάζει αύξηση σε πολλές άλλες χώρες, όμως άλλες χώρες έλαβαν πιο εκτεταμένα μέτρα. «Εάν δεν επιλέξουμε παρόμοιο δρόμο, θα συνεχίσουμε να ξεχωρίζουμε με αρνητικό τρόπο», τόνισε.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.



Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr