Κοροναϊός : «Έκρηξη» κρουσμάτων στη Σουηδία – Πάνω από 700 κρούσματα σε μια μέρα

Η Σουηδία ανακοίνωσε 752 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Υγείας της χώρας, αν και δεν καταγράφηκαν νέοι θάνατοι ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Η Σουηδία απέφυγε την επιβολή καραντίνας, επιτρέποντας τη λειτουργία των περισσότερων σχολείων, εστιατορίων και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η σημερινή αύξηση είναι η μεγαλύτερη από τις 30 Ιουνίου, όταν η Σουηδία είχε καταγράψει πάνω από 800 νέες μολύνσεις.

Η χώρα μετρά 5.893 θανάτους από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Σε καραντίνα τα νοικοκυριά με θετικά κρούσματα

Οι άνθρωποι στη Σουηδία που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με κάποιον που είναι θετικός στον κοροναϊό θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Πιστεύουμε ότι είναι λογικό τα άτομα που ζουν με κάποιον που έχει Covid-19 να μείνουν στο σπίτι για να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσής τους περαιτέρω», λέει ο κρατικός επιδημιολόγος Anders Tegnell.

«Πρέπει να μείνουν στο σπίτι για επτά ημέρες, αλλά να υποβληθούν σε τεστ μετά από πέντε ημέρες», προσθέτει ο Tegnell.Πηγή άρθρου: www.in.gr