Κλειστές παμπ, απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών – Newsbeast

Νέο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα σχεδιάζεται για την Αγγλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «The Guardian», που επικαλέστηκε κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σκληρότερα μέτρα, τα οποία είναι ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να ελέγξει τα περιστατικά της μόλυνσης από την COVID-19.

Το νέο πλαίσιο απαγόρευσης, είναι ενδεχόμενο να περιλαμβάνει πιο σκληρούς περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των παμπ, αλλά και την απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών εκτός νοικοκυριών, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας, το προσχέδιο με την ονομασία «Προτεινόμενο Πλαίσιο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης για την COVID-19» έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση των υφιστάμενων περιορισμών σε τοπικό επίπεδο.

Το αναφερόμενο σχέδιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από τους αξιωματούχους του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ αρκετά μέτρα ενδέχεται τελικά να είναι πιο χαλαρά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μπίνγκαμ: Δε θα εμβολιαστούν όλοι κατά της COVID-19

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της ομάδας δράσης για τα εμβόλια στη Βρετανία Κέιτ Μπίνγκαμ δήλωσε ότι ο εμβολιασμός του καθένα στη Βρετανία κατά του κορονοϊού «δεν πρόκειται να συμβεί», υπογραμμίζοντας στην εφημερίδα «Financial Times» ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός, μόνο όσων βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει εμβολιασμός για ανθρώπους κάτω των 18. Είναι ένα εμβόλιο μόνο για ενήλικες, για ανθρώπους άνω των 50 ετών, δίνοντας έμφαση στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, αλλά και στους ευάλωτους» δήλωσε η Μπίνγκαμ σε συνέντευξή της.

Νέο κυβερνητικό πρόγραμμα για την επιστροφή στην εργασία

Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίησε σήμερα νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη όσων έμειναν άνεργοι από την πανδημία COVID-19 και για την επιστροφή τους στην εργασία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, το πρόγραμμα (Job Entry Targeted Support -JETS) θα υποστηριχτεί οικονομικά από τη διάθεση 238 εκατομμυρίων λιρών ( 308 εκατομμύρια δολάρια).

Το υπουργείο τονίζει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι όσοι ζητούν δουλειά μέσω του προγράμματος θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένη και ευέλικτη υποστήριξη, ώστε να επιστρέψουν άμεσα σε καθεστώς εργασίας.

Μεταξύ αυτών, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για την ενασχόλησή τους με τομείς που παρουσιάζουν ταχεία ανάπτυξη, όπως και η παροχή υποστήριξης για την κατάρτιση των βιογραφικών τους, αλλά και για τις συνεντεύξεις πρόσληψης.

«Το πρόγραμμα JETS θα δώσει σε αυτούς που έγιναν πρόσφατα άνεργοι, το χέρι βοήθειας που χρειάζονται για να επιστρέψουν στη δουλειά, ενισχύοντας τις προοπτικές (εργασίας) για περισσότερους από 250.000 ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία», σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Τερίς Κόφι.

Κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα αντικατασταθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικό για την υποστήριξη των θέσεων εργασίας.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι αύξησης της ανεργίας αυξάνονται κατακόρυφα, με την Τράπεζα της Αγγλίας να προβλέπει αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,5%.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr