Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αιχμές για προβοκάτσια του Ερντογάν – Newsbomb – Ειδησεις

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αιχμές για προβοκάτσια του Ερντογάν – Newsbomb – Ειδησεις

Ο Γκάρο Παϊλάν, βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστήριξε ότι η γυναίκα που κατηγορείται για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έχει σχέσεις με την πλευρά Ερντογάν.

Μια νέα τοποθέτηση σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έρχεται να ενισχύσει το σενάριο της προβοκάτσιας από πλευράς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής, Γκάρο Παϊλάν, υποστήριξε μιλώντας προς τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι η γυναίκα που κατηγορείται για τη φονική έκρηξη όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το PKK, αλλά αντίθετα το πιθανότερο είναι να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Γκάρο Παϊλάν, βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ο οποίος στο παρελθόν έχει στοχοποιηθεί ως «προδότης» από την κυβέρνηση Εερντογάν, επί της ουσίας ανέφερε ότι πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι κύκλοι του Ερντογάν, στήνοντας έτσι μια υπόθεση προβοκάτσιας ανάλογη με αυτή του πραξικοπήματος του 2016.

«Το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος», είπε χαρακτηριστικά προς τον Ακάρ.

«Είμαστε κατά του πολέμου. Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Υπάρχει ένα κουρδικό πρόβλημα στη χώρα, υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Αλλά εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε σαν στρατιώτης και όχι σαν πολιτικός», τόνισε επίσης προς τον υπουργό Άμυνας.


Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Δένδιας: Η Τουρκία έτοιμη να ανοίξει την «πόρτα του φρενοκομείου»

Ερντογάν: Έσωσε επίδοξο αυτόχειρα όπως έκανε και το 2015Πηγή άρθρου: www.newsbomb.gr