Αστυνομικός στο Σιάτλ περνά με ποδήλατο πάνω από το κεφάλι διαδηλωτή – Κόσμος

Η αστυνομική βαρβαρότητα συνεχίζει να επιβάλει τους δικούς της νόμους στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα ακόμη στιγμιότυπο ακραίας βίας και κατάχρησης εξουσίας ήρθε στη δημοσιότητα από τις διαδηλώσεις στο Σιάτλ, σε μία από τις δεκάδες πόλεις όπου βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς μετά την απόφαση να μην ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία σε κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που σκότωσαν τη Μπριόνα Τέιλορ.

Στο σοκαριστικό βίντεο, ένας αστυνομικός με ποδήλατο, μεταξύ των δεκάδων που προσπαθούν να καταστείλουν τη διαδήλωση στο Σιάτλ, περνά πάνω από διαδηλωτή που βρίσκεται ξαπλωμένος στον δρόμο. Ο αστυνομικός πατά με τη ρόδα τον διαδηλωτή στο κεφάλι και έπειτα σταματά για να τον συλλάβει (όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα), αφού πρώτα χτύπησε με το δίκυκλο έναν άλλο διαδηλωτή που του ζήτησε τον λόγο.

Η αστυνομία του Σιάτλ ισχυρίστηκε ότι έχει επίγνωση για το εν λόγω αποτρόπαιο περιστατικό και ότι ήδη διεξάγει έρευνα μέσω του σχετικού τμήματος εσωτερικών υποθέσεων.

Δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων στο Λούιβιλ

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη νύχτα στο Λούιβιλ του Κεντάκι. Αφού τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχουν κηρύξει οι αρχές του Λούιβιλ, μία ομάδα 200 με 300 διαδηλωτών, που πραγματοποιούσαν πορεία μέσα στην πόλη επί ώρες, υποχώρησαν στην εκκλησία First Unitarian.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα καταστημάτων, όπως και ενός νοσοκομείου.

“Τουλάχιστον 24 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της βραδιάς”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λούιβιλ.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σρέντερ, τον διοικητή της αστυνομίας του Λούιβιλ, οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για ημέρες και η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί για τις βραδινές ώρες παρατάθηκε και θα ισχύει και το Σαββατοκύριακο.

“Για όλους μας αυτή είναι μια πολύ τεταμένη και συναισθηματική περίοδος”, σχολίασε ο Σρέντερ χθες, Πέμπτη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την πρώτη νύκτα των κινητοποιήσεων η αστυνομία έκανε 127 συλλήψεις, κυρίως για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη αφού σώμα ενόρκων αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον των τριών λευκών αστυνομικών οι οποίοι πυροβόλησαν 32 φορές όταν εισέβαλαν στο διαμέρισμα της 26χρονης νοσηλεύτριας Μπριόνα Τέιλορ.

Εναντίον ενός από τους αστυνομικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, επειδή οι σφαίρες που έριξε πέρασαν στο διπλανό διαμέρισμα.

Η Τέιλορ δέχθηκε έξι σφαίρες αφού ξύπνησε μαζί με τον σύντροφό της όταν άκουσε τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο διαμέρισμά τους. Ο σύντροφός της εξήγησε ότι άνοιξε πυρ με το όπλο που κατείχε νόμιμα διότι οι αστυνομικοί δεν προειδοποίησαν για την έρευνα και εκείνος νόμιζε ότι επρόκειτο για διάρρηξη. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι προειδοποίησαν προτού εισβάλουν.

Οι ενέργειες των αστυνομικών θεωρήθηκαν δικαιολογημένες βάσει της νομοθεσίας του Κεντάκι, διότι απάντησαν στα πυρά που δέχθηκαν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου: www.news247.gr