Άλλα πέντε άτομα κρατούνται στα πλαίσια έρευνας για την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι

Ακόμη πέντε άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση το βράδυ της Παρασκευής (25/09), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Γαλλίας για την επίθεση με ματσέτα που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, την οποία απικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πέντε ύποπτοι είναι ηλικίας από 24 έως 37 ετών.

Σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της έρευνας σε ένα σπίτι που φέρεται ότι ανήκει στον βασικό ύποπτο της επίθεσης.

Νωρίτερα, λίγο μετά την επίθεση, είχαν συλληφθεί δύο νεαροί άνδρες, ο ένας εκ των οποίων φέρεται ότι είναι ο βασικός ύποπτος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, δήλωσε ότι «προφανώς πρόκειται για μια ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια».

«Είναι ο δρόμος όπου βρισκόταν το Charlie Hebdo, ο τρόπος δράσης των ισλαμιστών τρομοκρατών, προφανώς, δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, είναι μια νέα αιματηρή επίθεση εναντίον της χώρας μας», εξήγησε.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr