Αιματηρή επίθεση με στόχο τη Charlie Hebdo


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 13:31

Αιματηρή επίθεση με στόχο τη Charlie Hebdo

Την ώρα που διεξάγεται η δίκη για την δολοφονική επίθεση κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου 2015 από Τζιχαντιστές, ένας άγνωστος με ματσέτα επιτέθηκε το πρωί της Παρασκευής κατά υπαλλήλων μπροστά από τα παλιά γραφεία της εφημερίδας. Τέσσερις τουλάχιστον τραυματίες, οι δύο πολύ σοβαρά, είναι ο πρώτος απολογισμός.

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τη συνοικία (το 11ο διαμέρισμα του Παρισίου), ενώ έχει αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένα άτομο ως ύποπτος στην πλατεία της Βαστίλης.

Παρακολουθήστε ζωντανά εικόνα από το σημείο:

 

 

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ βρέθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, αφού ενεργοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων. Ο ίδιος, με μία σύντομη δήλωσή του στα ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επίθεση με ματσέτα, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων, 2 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τους δράστες ή τον δράστη επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση που έχει προκληθεί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και όχι -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- η Αντιτρομοκρατική.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη λεωφόρο Ρισάρ-Λενουάρ. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν απομονώσει πλήρως το 11ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, καθώς και το 3ο και το 4ο, με τα οποία γειτονεύει. Χιλιάδες μαθητές που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σχολεία παραμένουν αποκλεισμένοι μέσα στις τάξεις τους για λόγους προστασίας.

Η νέα αυτή επίθεση ξύπνησε μνήμες και προκάλεσε άμεσα ανακλαστικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Πριν από 48 ώρες τα γαλλικά ΜΜΕ συνυπέγραψαν ένα κείμενο-έκκληση για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθεροτυπία, την ανεμπόδιστη κυκλοφορία της πληροφορίας. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν αποτέλεσμα της στοχοποίησης για άλλη μία φορά της Charlie Hebdo από τους Τζιχαντιστές και τις φανατικές ισλαμιστικές οργανώσεις, με αφορμή τη δημοσίευση νέων σκίτσων με τη μορφή του Προφήτη Μωάμεθ. 

Περισσότερα σε λίγο…

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:38Πηγή άρθρου: www.zougla.gr