Ξεπερνά το 60% το ποσοστό εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 65 ετών

Κατά 61% έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες 85 ετών και άνω, ενώ αν συνυπολογιστούν όσους έχουν κλείσει ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 65,7%, αποκάλυψε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού.

Οι 80-84 ετών, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 61% και με τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 66%.

Οι 75-79 ετών, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 68% και με τα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 77%.

Οι 70-74 ετών, έχουν εμβολιαστεί κατά 50% και με τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 57%.

Οι 65-69 ετών, έχουν εμβολιαστεί κατά 27% και με τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 68,5%.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί.

Το εμβολιαστικό πλάνο

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και μόνο για το εμβόλιο της ΑΖ (fast lane).

Διαβάστε: Πάσχα 2021: Μέτρα, ωράρια και προβλέψεις

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του τηλεοπτικού του μηνύματος, είπε ότι «τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί. Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό». [Διαβάστε]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr