Twitter: Κύμα παραιτήσεων και προσωρινό κλείσιμο γραφείων μετά το τελεσίγραφο Μασκ

Twitter: Κύμα παραιτήσεων και προσωρινό κλείσιμο γραφείων μετά το τελεσίγραφο Μασκ

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν την εταιρεία έπειτα από το τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους είτε να δεσμευθούν ότι θα εργάζονται για «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση», είτε να αποχωρήσουν.

Με την εταιρεία να κλείνει προσωρινά -μέχρι τη Δευτέρα- τα γραφεία της για το προσωπικό, τίθενται πλέον ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτό να παραμείνει ανεπηρέαστη η λειτουργία της, ενώ ήδη μεταξύ των χρηστών στην πλατφόρμα έγιναν δημοφιλή τα hashtags #RIPTwitter, #TwitterDown, καθώς και οι αναφορές για άλλα, εναλλακτικά στο Twitter μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Mastodon και το Myspace.

Οι αποχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας και προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων στελεχών για το ποιοι από όσους αποχώρησαν πρέπει να επιστρέψουν, ανέφεραν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε μια πρώιμη ένδειξη ότι ο αριθμός όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελεσίγραφο ήταν μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν, ο Μασκ αναθεώρησε εν μέρει την απόφασή του να βάλει φρένο στην τηλεργασία, λέγοντας στους εργαζομένους την Πέμπτη ότι θα τους επιτρέπεται να εργάζονται εξ αποστάσεως, εάν οι διευθυντές τους ισχυρίζονταν ότι είχαν «μια εξαιρετική συμβολή».

Το Twitter ανακοίνωσε αργότερα μέσω email ότι θα κλείσει τα «κτίρια των γραφείων μας» για τους εργαζομένους μέχρι τη Δευτέρα, ανέφεραν οι New York Times. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της εταιρείας άρχισαν να διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία το απόγευμα της Πέμπτης, είπε μια πηγή στο Reuters.

Twitter: Κύμα παραιτήσεων και προσωρινό κλείσιμο γραφείων μετά το τελεσίγραφο Μασκ-2

Σύμφωνα με έναν νυν και έναν πρώην εργαζόμενο της εταιρείας, τους οποίους επικαλείται το Reuters, ο Έλον Μασκ μπήκε στη διαδικασία να συναντήσει σημαντικά στελέχη, προκειμένου να τα πείσει να παραμείνουν στην εταιρεία.

Ο ίδιος, πάντως, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις καθώς «οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν», ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η χρήση της πλατφόρμας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Twitter, το οποίο έχει χάσει πολλά από τα μέλη της ομάδας επικοινωνίας του, δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Τι ανέφερε το τελεσίγραφο

Στους εργαζόμενους δόθηκε η επιλογή, ότι για να παραμείνουν πρέπει να υπογράψουν στο εξής: «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο “Ναι” στον παρακάτω σύνδεσμο». Όποιος δεν υπογράψει τη δέσμευση μέχρι τις 5 μ.μ. της Πέμπτης θα αποχωρήσει με αποζημίωση απόλυσης, η οποία υπολογίζεται σε τρεις μισθούς. 

Twitter: Κύμα παραιτήσεων και προσωρινό κλείσιμο γραφείων μετά το τελεσίγραφο Μασκ-3

Στο email προς τους εργαζομένους, το οποίο έφτασε στα χέρια της Washington Post, ο Μασκ τόνιζε ότι το Twitter «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» στο εξής. «Αυτό θα σημαίνει να δουλεύεις πολλές ώρες σε υψηλή ένταση», υπογράμμιζε και πρόσθετε: «Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα αποτελεί επιτυχή βαθμό». 

Με πληροφορίες από REUTERS, THE GUARDIAN, NEW YORK TIMES 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr