Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

EUROKINISSI/CYCLADES24.GR/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Σκοτεινά σημεία και εμφανή προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του. Παραμένουν αναπάντητα αρκετά ερωτήματα ενώ η ιατροδικαστική εξέταση τον διαψεύδει ως προς την ομολογία του ότι την έσπρωξε στα βράχια και ύστερα στη θάλασσα χωρίς προηγουμένως να ασκήσει σωματική βία πάνω της.

Δεν πείθει με όσα ισχυρίστηκε στην εξάωρη απολογία του ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέρριψε ευθύνες στο θύμα για την τραγική κατάληξη των γεγονότων ενώ ισχυρίστηκε πως δεν άσκησε σωματική βία στη νεαρή κοπέλα κόντρα στην έκθεση του ιατροδικαστή που φανερώνει πως δεν μιλάμε απλώς για «μια στιγμιαία ένταση και κακιά στιγμή».

Ο 30χρονος που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώπιον του ανακριτική, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έχασε τον έλεγχο και οδηγηθήκαμε στο τραγικό συμβάν. «Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου» φέρεται να είπε αφού εξήγησε τους λόγους που λογομάχησε με την 26χρονη. Ανέφερε πως δεν τη χτύπησε και ισχυρίστηκε πως την έσπρωξε προς τον γκρεμό. Αφού κάμποσες φορές ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη κατέληξε πως είδε τη Γαρυφαλλιά στο νερό και ότι προσπάθησε να της κάνει τεχνητή αναπνοή (σ.σ. είναι ασαφές από τα λεγόμενά του αν η προσπάθεια έγινε μέσα ή έξω από το νερό) χωρίς επιτυχία. «Στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό αλλά δεν αντελήφθην σφυγμό» είπε στον ανακριτή.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν κάλεσε σε βοήθεια, ισχυρίστηκε ότι τα είχε χάσει και δεν ήξερε τι έκανε.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ιατροδικαστική έκθεση καταρρίπτει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι πάνω στον καβγά την έσπρωξε στα βράχια και ύστερα στη θάλασσα.

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο δράστης χτύπησε την 26χρονη στο κεφάλι και την έσυρε στα βράχια μέχρι την άκρη του γκρεμού, όπου την έριξε ζωντανή στη θάλασσα. Μη μπορώντας να αντιδράσει, ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό καθώς βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού στον λάρυγγα και στα πνευμόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, οι κυριότερες κακώσεις που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

  • Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.

Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις:

  • Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
  • Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα
  • Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.
  • Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή , όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.
  • Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.
  • Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά, κυρίως της κεφαλής, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Οι τσακωμοί στη Φολέγανδρο

Για τις διακοπές τους στη Φολέγανδρο, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι υπήρχαν συνεχείς εντάσεις και ο ίδιος είχε ζητήσει να επιστρέψουν αλλά η 26χρονη δεν ήθελε.

Περιγράφοντας τις κινήσεις τους την ημέρα του εγκλήματος ανέφερε ότι αφού έκαναν μπάνιο στη θάλασσα θέλησαν να πάνε για φαγητό όμως χάθηκαν και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω προς την Άνω Μεριά σε απόκρημνο σημείο όπου έγινε το συμβάν.

Ισχυρίστηκε πως δεν είχε καλή επικοινωνία με την Γαρυφαλλιά και πως δεν περνούσαν καλά. Πρόσθεσε ότι το θύμα δεν τον σεβόταν με τον ανακριτή να ζητά διευκρινίσεις.

«Με οδηγούσε σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή (…)».

Τα κινητά τηλέφωνα

Ο κατηγορούμενος δεν ήξερε να απαντήσει ούτε σχετικά με το που βρίσκεται το κινητό του θύματος, ούτε το δικό του. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα κινητά τηλέφωνα. Είναι πιθανό ο δράστης να τα έριξε στη θάλασσα, απ’ όπου, εκτός από το άψυχο σώμα της 26χρονης, οι λιμενικοί ανέσυραν και το τσαντάκι του. Πρόκειται για ακόμη μία ομοιότητα με τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το κινητό της οποία δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα («Γαρυφαλλιά όπως Ελένη», «Εφ.Συν.», 20.07.2021).

Περί ψυχιατρικών προβλημάτων 

Ο 30χρονος, όπως επισήμανε στον ανακριτή, από το 2014 έχει εμφανίζει κάποια ψυχιατρικά επεισόδια, ενώ τελευταία του επίσκεψη σε ειδικό ήταν το 2021, διότι -σύμφωνα με τον ίδιο- νόμιζε ότι τον παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει και ότι είχε ασυνεννοησία και προβλήματα με την Γαρυφαλλιά.

Δήλωση του Αλ. Κούγια

Από τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τον συνήγορο της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, προκύπτουν «χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη» τα εξής:

«1.- Ο δράστης του εγκλήματος είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νοσηλευθεί σε καμία ψυχιατρική κλινική σε οιοδήποτε μέρος της υφηλίου.

2.- Ο δράστης προσκόμισε κατά την απολογία του κάποια έγγραφα, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είχε διπολική διαταραχή, και ειδικότερα προσκόμισε δύο βεβαιώσεις από δύο ψυχιάτρους, εκ των οποίων βεβαιώσεων όμως ουδεμία βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή.

Το σημαντικό είναι ότι στην πιο πρόσφατη από τις δύο βεβαιώσεις ο υπογράφων ψυχίατρος δεν του συνιστά να ακολουθήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή και δεν του χορηγεί κανένα ψυχοφάρμακο.

3.- Από τη γνωμάτευση του Ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα αποδεικνύεται, κατά την κρίση μου, ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της και, αφού πρώτα σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο, και, όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ’ όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή».

 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr