Σούρλας: «Θα αναπαυθούν οι ψυχές των ανθρώπων που έστειλε στον θάνατο» – Newsbomb – Ειδησεις

Σούρλας: «Θα αναπαυθούν οι ψυχές των ανθρώπων που έστειλε στον θάνατο» – Newsbomb – Ειδησεις

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 50χρονο «ψευτογιατρό» που καταδικάστηκε 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ» – Την ποινή «μαμούθ» σχολιάζει στο Newsbomb.gr o δικηγόρος που αποκάλυψε την δράση του Dr Kontos – Τι λέει για την συνάντησή τους στο Πήλιο και τις πρώτες αντιδράσεις των πελατών του σε σχέση με την απόφαση

Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» ο οποίος κρίθηκε ένοχος επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες.

Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα, καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος, επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους αλλά και ποινές από 1 έως 10 έτη για τις επιμέρους πράξεις που κρίθηκε ένοχος.

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον Dr Kontos μίλησε στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, που αποκάλυψε την δράση μετά από συνάντηση που είχε μαζί πριν χρόνια.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος. Αυτός ο άνθρωπος θα πληρώσει για τις πράξεις του. Ένας μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας έφτασε στο τέλος του και απονεμήθηκε δικαιοσύνη. Πλέον μπορούν να αναπαυθούν οι ψυχές των ανθρώπων που έστειλε στον θάνατο», ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας

Και πρόσθεσε: «Εγώ είχα έρθει τετ α τετ με τον ψευτογιατρό όταν συνόδευα συγγενικό μου πρόσωπο με πρόβλημα υγείας. Η συνάντηση είχε γίνει στο Πήλιο και αμέσως αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έκτοτε ξεκίνησα να τον αναζητώ αλλά δεν μπορούσα να τον βρω. Επιπλέον, έψαξα και στο διαδύκτιο προκειμένου να βρω αν ανήκει στον ιατρικό σύλλογο, αν έχει κάνει κάποιες επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά μάταια».

Σε σχέση με το τι αισθάνονται οι πελάτες που εκπροσώπησε ο κ. Σούρλας σε αυτήν τη δίκη που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, ο δικηγόρος απάντησε λακωνικά «αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι».

Αναλυτικά η απόφαση

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες, σε 12 ετη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 ετη κάθειρξης και 18.000 ευρώ για απάτη, σε ένα έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε δύο ετη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία και σε 2 ετη φυλάκισης, 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκιση 1 έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» για επτά ανθρωποκτονίες ανάμεσα στις οποίες αυτές δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας, αλλά και για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με την ίδια απόφαση οι δικαστές απάλλαξαν τον κεντρικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης για άλλες πέντε ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται, ενώ αθώος κρίθηκε ο Dr Kontos για οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης υφ όρων για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος λόγω παραγραφής για πράξεις μέχρι τον Απρίλιο του 2020, ενώ αντίστοιχα η παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του αποφασίστηκε για ανάλογο χρονικό διάστημα και για την πράξη της απάτης. Ένοχος κρίθηκε για την αντιποίηση του ιστορικού επαγγέλματος για το διάστημα από το Μάιο του 2020 κι έπειτα.

Ένοχος κρίθηκε ο 50χρονος κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Αθώοι κρίθηκαν και οι 16 συγκατηγορούμενοι του Νικόλαου Κοντοστάθη. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά βρίσκονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός της ΝΔ, γιατρός στο επάγγελμα.

«Η εγκληματική δράση του εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Επίσης εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα – Φεβρουάριο 2007 και συνεχίζεται μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και τη σύλληψη του- δηλαδή εκτείνεται σε ένα διάστημα άνω των 13 ετών.

Η παραπλανητική συμπεριφορά του είναι ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Η πλειοψηφία των παθόντων αναφέρθηκε στις ίδιες εκφράσεις. Παρουσιάζεται ως γιατρός με το όνομα Dr Nikolaos Kontos με βασικές ειδικότητες αυτές του νευρολόγου – νευροχειρουργού» είχε πει ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι «ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν συστηνόταν αλλά ότι δεν διέψευδε όσους τους σύστηναν ως γιατρό, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει πως δεν είναι».

Όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας, ο «ψευτογιατρός» είχε συγκεκριμένο modus operandi, κάνοντας επίκληση αυθεντίας και γνώσεων. «Όλοι ήταν πεπεισμένοι για την ειδικότητα του. Έκανε επίκληση της θρησκευτικής πίστης και μέσω της χρήσης της φράσης «μη φοβού». Κατάφερνε να καθησυχάζει συγγενείς, λέγοντας πως ο Θεός είναι με το μέρος τους και θα βοηθήσει μέσω του ίδιου. Οι περισσότεροι ήταν θρησκευόμενοι, ενώ άλλοι όχι ιδιαίτερα πιστοί, όταν αντιμετωπίζαν καρκίνο, στράφηκαν στη θρησκεία για να βρουν ελπίδα. Όλα τα θύματα τον χαρακτήρισαν χειριστικό και ότι η παρουσία του τους ενέπνεε εμπιστοσύνη».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσειςΠηγή άρθρου: www.newsbomb.gr