Σκύδρα: Συναγερμός σε κονσερβοποιία – Εντοπίστηκαν 114 κρούσματα

Την αναστολή της λειτουργίας εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας του νομού Πέλλας, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει έως τις 11 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00».

Στην Πέλλα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Την ίδια ώρα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας θα έχει σύσκεψη στις 16.00 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Αύξηση διασωληνωμένων

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα και δύο θανάτους λόγω κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός περιστατικών και θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 18.886 και 393 αντίστοιχα, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 89 ασθενείς, έντεκα περισσότεροι σε σχέση με προχθές. Μάλιστα ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τις πιο δύσκολες από πλευράς σοβαρών περιστατικών ημέρες του πρώτου κύματος. 

Η ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 καταγράφηκε χθες, μία ημέρα κατά την οποία η συρροή δεκάδων κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα κατέδειξε για άλλη μία φορά πόσο εύκολο αλλά και επικίνδυνο είναι να πλήξει η πανδημία ευαίσθητους χώρους, όπως είναι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

Μίνι-lockdown στην Κύθνο

Εν τω μεταξύ, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τέθηκε από χθες και για 14 ημέρες η Κύθνος. Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ., αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεων, καθολική χρήση μάσκας, απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων, και τέσσερα άτομα μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι.

Διαβάστε επίσης: 

Αν. Κοτανίδου: Στο 45- 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα  

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Κρούσμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

ΙΣΑ: Στα πειθαρχικό γιατροί που διασπείρουν επιστημονικά ανυπόστατες απόψεις

«Αυστηρή τήρηση των μέτρων από άτομα τρίτης ηλικίας»          

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr