Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ανοικτά της Χαλκιδικής

Σύμφωνα με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας ο σεισμός έγινε 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής και το επίκεντρο ήταν 141 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης – Έγινε αισθητός σε Χαλκιδική, Μακεδονία, Σποράδες, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ έγινε στις 01.50 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020. Η πρώτη εκτίμηση υπολογίζει το επίκεντρο 141 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα. Η αρχική εκτίμηση έδινε αναφορά για 5,4 Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και με την τιμή της Αναθεωρημένης Λύσης (η τιμή που επιβεβαιώνει σεισμολόγος) ανακοίνωσε πως ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άθου και σε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα.

Στις 02.09 τα ξημερώματα της Κυριακής και 19 λεπτά μετά την δόνηση των 5,4 Ρίχτερ καταγράφηκε νέα δόνηση 4,1 Ρίχτερ.

Νωρίτερα στις 21.39 το βράδυ του Σαββάτου στο ίδιο περίπου επίκεντρο είχε γίνει σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ.

905929.regionalf.jpg

Έγινε αισθητός σε Μακεδονία, Σποράδες, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο σεισμός έγινε αισθητός στη Χαλκιδική, στις Σποράδες (Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο), στη Λήμνο, στον Άι Στράτη, στη Θάσο αλλά και σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη αλλά και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές..

Πηγή άρθρου: www.ethnos.gr