Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών: Ανοίγει η εστίαση στις 4 Μαΐου – Οχι…

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με στόχο να κάνει τις τελικές της εισηγήσεις για το Πάσχα, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των δραστηριοτήτων αμέσως μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί προκρίνουν το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους νωρίτερα από τις 10 Μαΐου που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ημέρα που θα ξανανοίξουν τα καταστήματα εστίασης θα είναι η 4η Μαΐου.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών: Ανοίγει η εστίαση στις 4 Μαΐου - Οχι στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα

Επίσης, η πλειοψηφία των ειδικών φέρεται να τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα.

Αλλάζει και το ωράριο κυκλοφορίας

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Επιτροπή να αποφασίζει ακόμα και την παράταση της κυκλοφορίας έως τις 10 το βράδυ και σίγουρα για την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι καθόλου σαφές όμως αυτή την στιγμή, αν το μέτρο θα ισχύσει και μετά τις γιορτές, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς… Ορισμένες πληροφορίες πάντως θέλουν τους ειδικούς να προτείνουν ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση του ωραρίου μετά τις γιορτές και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών έως και τις 11 το βράδυ.

Η παράταση του ωραρίου ήταν πρόταση της κυβέρνησης που έγινε δεκτή, αν και θεωρητικά αυτό θα ισχύσει μόνο για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει γίνει η σχετική ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών: Ανοίγει η εστίαση στις 4 Μαΐου - Οχι στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα - εικόνα 2

Το πρωί ερωτηθείσα για το άνοιγμα της εστίασης η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι σε συζητήσεις και προσανατολίζεται στο άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σημαντικό εργαλείο είναι τα self test, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών: Ανοίγει η εστίαση στις 4 Μαΐου - Οχι στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα - εικόνα 3

Οχι “Πάσχα στο χωριό” εισηγείται η κυβέρνηση

Επισημαίνεται ότι η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενόψει και της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων για το θέμα αυτό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Πελώνη ανέφερε: “Ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής”.

Αστυνομικός Διόδια Έλεγχος

Για την ημέρα του Πάσχα είπε ότι στόχος είναι να επιτραπούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

“Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας“, είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως “προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.”

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι της τροχαίας για τις μετακινήσεις, ενώ η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ.

Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου.

Επίσης, 10 Μαΐου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες είπε ότι δε μπορεί να γίνει μαζική επέμβαση και η αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Γίνεται, όμως, προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου: www.thetoc.gr