Σε εθνικό lockdown η Αυστρία

Την επιβολή lockdown για όλο τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Αυστρία.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και για το πολύ 20 ημέρες, ώστε τα Χριστούγεννα να γίνουν με μια σχετική κανονικότητα. Πρόκειται για το τέταρτο lockdown που βιώνει η χώρα καθώς υπάρχει ανησυχία πως δεν θα μπορέσει να αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούσαν μόνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

Η Kronen Zeitung μεταδίδει πως το εθνικό “λουκέτο” θα είναι διάρκειας δέκα ημερών, ωστόσο όπως αναφέρει το Reuters, το πιο πιθανό είναι να επεκταθεί στις είκοσι ημέρες. “Δε θέλουμε πέμπτο κύμα” ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ, ενώ αποσαφήνισε πως και τα σχολεία περνάνε πάλι στη τηλεκπαίδευση. Ακόμη, ο καγκελάριος είπε πως θα ανακοινωθούν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ενδέχεται ωστόσο, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για το σύνολο του πληθυσμού, με το νέο έτος.

Αντιμέτωπη με το lockdown η Αυστρία