Πιερία: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 11 “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”…

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους έντεκα αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, που κατηγορούνται για την πρωτοφανή επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία την περασμένη Παρασκευή.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας κάτοικος Ημαθίας, 66 ετών, και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών, από την Αττική και την Πιερία.

Σε όλους τους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικά μετρά: να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια. Οι έντεκα κατηγορούμενοι έφταναν τμηματικά στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι απολογίες ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου 10 ώρες.

Σύμφωνα με το thestival.gr, νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να υψώσουν ένα τείχος προστασίας σε μαθητές και δασκάλους του γυμνασίου Αιγινίου.

Διαβάστε Επίσης

Πιερία: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 11

Απέναντι τους βρέθηκαν υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ υπήρξαν εντάσεις και αψιμαχίες, οι οποίες εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Αυτός είναι ο απόστρατος αστυνομικός – Ακροδεξιός με συμμετοχή στο κόμμα Κασιδάρη

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τους αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, έντεκα εκ των οποίων συνελήφθησαν για τη βίαιη αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία, την περασμένη Παρασκευή.

Ένα από τα πιο “δυνατά” βιογραφικά είναι αυτό του Θ. Μ., του απόστρατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Υπηρετούσε στην Τροχαία Γρεβενών, ενώ στο ιστορικό του έχει 22 μηνύσεις κατά συναδέλφων του, πολιτών και δικαστικών λειτουργών.

Θεματοφύλακας

Σύμφωνα με το Mega, ο εν λόγω έχει άρρηκτες σχέσεις με την ακροδεξιά, στηρίζοντας μάλιστα το κόμμα του καταδικασθέντος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, Ηλία Κασιδιάρη.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης “Έλληνες για την Πατρίδα”, γίνεται λόγος στην… πλούσια δράση του, ενώ παρουσιάζεται ως στέλεχος με αρμοδιότητες στον τομέα μετανάστευσης και ασύλου. Στόχος του, δε, είναι να παλέψει “ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς και να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων…”.

Διαβάστε Επίσης

Πιερία: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 11

Ο ίδιος, πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις αρνητών, προτρέποντας πολίτες να μην εμβολιαστούν καλώντας τους σε ανυπακοή των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Αυτός είναι ο απίστευτος “θίασος” των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News” του Mega, οι εν λόγω “ψεκασμένοι” φέρονται να διατηρούν έναν καλλιτεχνικό σύλλογο, μέσω του οποίου και με τη βοήθεια του Facebook προσπαθούν να “στρατολογήσουν” κόσμο για τις… πρακτικές τους. Στο παρελθόν έχουν συστηθεί και ως Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς.

Θεματοφύλακες

Ένα από κείμενα στις αναρτήσεις στο Facebook, φέρει την υπογραφή του κυρίου με το μπουρνούζι στη φωτογραφία, του Κ.Κ., ο οποίος φέρεται να είναι και ο “αρχηγός” τους:

“Προς κάθε Έλληνα πολίτη, Η ΕΠΊΤΑΞΗ έγινε για όλον τον Ελληνικό Λαό. Έχει δικαίωμα να ενεργήσει με αυτήν ο κάθε Έλληνας πολίτης, ακόμη και κάθε γονέας που έχει υποκύψει εκβιαστικά σε ιατρική πράξη, με την ενεργό συμμετοχή πολλών κατά τόπων εισαγγελικών αρχών που στρέφονται ενάντια σε κάθε πολίτη στοιχειοθετωντας στοιχεία εναντίον του , όπως διέγερση σε ανυπακοή, ενώ αντιθέτως υποθάλπουν το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας. Πριν κινηθούν για οτιδήποτε ας θυμηθούν τον Όρκο τους ΥΠΑΚΟΉ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ. Αυτοί ύψωσαν το χέρι τους και έδωσαν Όρκο, εμείς απλά τους βοηθούμε να τον τηρήσουν και να τον τιμήσουν. Η όποια εισαγγελική αρχή στραφεί εναντίον της ΕΠΊΤΑΞΗΣ των Σχολικών κτιρίων δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την ενεργή συμμετοχή της στην εγκληματική οργάνωση και σύσταση συμμορίας κατά του Ελληνικού λαού και κατά αυτόν τον τρόπο θα μηνυθεί”.

αναρτήσεις
Θεματοφύλακες

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναρτήσεις της χορεύτριας, με τίτλο: “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ (edu.pass-Education Passport) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ”. Συγκεκριμένα έγραφε: “Απεφάσισα τελικά να υποκύψω στον εκ-βιασμό, στον ψυχικό βιασμό της ελεύθερης ψυχής. Να παραδοθώ σε ένα τερατούργημα, που επιβάλλει, για το “καλό” του παιδιού μου, να του στερεί το μοναδικό δικαίωμα που τον διαφοροποιεί από τα ζώα, αλλά και όλα τα έμψυχα όντα της δημιουργίας, αυτό που τον καθιστά άνθρωπο. ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ”.

αναρτήσεις

Διαβάστε Επίσης

Πιερία: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 11

Αυτή η φωτογραφία “έκαψε” τους ψεκασμένους Θεματοφύλακες

Παρέμβαση για να ανακόψει την δράση αρνητών του κορονοϊού πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητώντας να διερευνηθεί εάν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

Η παραγγελία δόθηκε απο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και η έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θέτοντας στο στόχαστρο τη δράση της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” που με τις πράξεις τους φέρονται να κινούνται εκτός νομιμότητας.

Αφετηρία εκτός των άλλων, γράφει το capital.gr, είναι δημοσίευμα της RealNews που απεικονίζει μέλη μιας τέτοιας ομάδας να εκπαιδεύεται σε όπλα, καθώς και άλλα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής.

Αυτή είναι η φωτογραφία που κινητοποίησε τις αρχές:

thematofilakes
θεματοφύλακες όπλα

Η εισαγγελέας ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Ακόμη, με την παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου: www.thetoc.gr