«Μπλέκουν τις γραμμές τους» και διχάζουν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μέτρα κατά των ανεμβολίαστων και στο λιανεμπόριο υπαινίσσεται ο Γεωργιάδης, διαψεύδει ο Πέτσας. Κυβερνητικό αλαλούμ η συνειδητή προσπάθεια διχασμού και σύγχυσης στην κοινωνία;

Πιστά στην διχαστική τακτική «μαστίγιο και καρότο» τα κυβερνητικά στελέχη, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού, δημιουργούν σύγχυση σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των τιμωρητικών μέτρων προς όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο, ο Στέλιος Πέτσας, σήμερα το πρωί, έδειξε να… αδειάζει τον υπουργό Ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, απέκλεισε το ενδεχόμενο τέτοιων μέτρων από τον Σεπτέμβρη επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο. 

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε μέσω OPEN, επιμένοντας πως το ζήτημα επιβολής περιορισμών στο λιανεμπόριο παραμένει στο τραπέζι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, επανέλαβε ότι εάν η κατάσταση ξεφύγει το φθινόπωρο μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω αυτονόητα, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα προστασίας.  «Είναι απολύτως προφανές ότι αν η πανδημία μεγαλώνει μέσα στον χειμώνα τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων θα αυξάνονται. Δεν ξέρω αν θα είναι για το λιανικό εμπόριο ή για κάτι άλλο. Δεν είναι διωγμός των ανεμβολίαστων, ούτε τυραννία. είναι στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας του συνόλου της κοινωνίας από ένα πραγματικό κίνδυνο» επισήμανε.

Οι αλλοπρόσαλλες αυτές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στα επιθετικά μηνύματα του πρωθυπουργού προς όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά και στη ρητορική που ακολουθεί εδώ και καιρό ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο και για απολύσεις ανεμβολίαστων. 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr