Μητσοτάκης: Ξεχάστε την άμεση άρση του lockdown – «Ανατροπή» μετά την αύξηση κρουσμάτων και πληρότητας ΜΕΘ

Μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως η άρση του lockdown δεν θα είναι άμεση.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει νέο χρονοδιάγραμμα.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου και σειρά υπουργών να επιθυμούν το άμεσο άνοιγμα της Αγοράς και των σχολείων, ωστόσο τα νέα δεδομένα όσον αφορά τα κρούσματα αλλά και την πληρότητα των ΜΕΘ δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς οι εμβολιασμοί δεν ακολουθούν τον σχεδιασμό.

Ο ίδιος ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης –αντίθετα με την πραγματικότητα- μίλησε για πρόοδο της διαδικασίας των εμβολιασμών.

«Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση “Ελευθερία”, η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες», είπε συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει «κλίμα επιτυχίας» στο πρόγραμμα του εμβολιασμού, συχνά προσθέτοντας τον αριθμό όσων εμβολιάστηκαν για την πρώτη δόση με τον αριθμό εκείνων που εμβολιάστηκαν για τη δεύτερη δόση, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η ανοσία καθυστερεί:

«Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις», είπε συγκεκριμένα. 

Διαβάστε επίσης: Και οι ειδικοί δείχνουν παράταση του lockdown – Διαφωνίες για το 3ωρο SMSΠηγή άρθρου: www.documentonews.gr