Λαϊκές αγορές: Θα είναι ανοιχτές και το ερχόμενο Σάββατο – Όχι σε κόφτη στα SMS – Πολιτική

Την απόφαση της κυβέρνησης οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία και να μην υπάρξει κίνδυνος συνωστισμού λόγω της αυστηροποίησης του lockdown και των τελευταίων μέτρων κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε και επισήμως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το ενδεχόμενο είχε αφήσει ανοιχτό από το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείσα εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο “κόφτη” στα SMS στο 13033, καθώς και εάν θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για ψώνια ή για άσκηση, η κ. Πελώνη ουσιαστικά το απέρριψε, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα εισηγείται η επιτροπή, αλλά οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμες.

Η λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει γίνεται πλέον μόνο με τη μέθοδο του click away.

  • Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο  από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 6 το απόγευμα (αντί στις 9)  και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρήθηκε στους Δήμους της  Θήρας, της Μυκόνου, της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Έτσι, στις περιοχές αυτές:

  • Έχει ανασταλεί  η λειτουργία του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών που πρόσφατα είχαν ανοίξει, των Δικαστηρίων, αλλά και της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η  τέλεση λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών, με εξαίρεση τις κηδείες.
  • Έχει  επίσης, ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με εξαίρεση τα Δημοτικά σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους Δήμους της Μυκόνου και της  Θήρας.
  • Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του Δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 5 το πρωί.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου: www.news247.gr