Κορονοϊός: Τα οκτώ μέτρα που προτείνει η Λινού για τον περιορισμό της πανδημίας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, έκανε αναφορά σε οκτώ μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να βάλουν «φρένο» στην περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Αθηνά Λινού, τοποθετήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Open TV, για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, όπου καταγράφηκαν 1.547 νέες περιπτώσεις, προτείνοντας οκτώ μέτρα τα οποία θα βοηθούσαν ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του δεύτερου κύματος της Covid-19.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας έκανε λόγο για:

– Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους. Είναι εύκολη η μεταπήδηση μίας περιοχής από το «πράσινο» στο «πορτοκαλί» επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, όπως και αντίστοιχα από το πορτοκαλί στο κόκκινο.

– Άμεσο κλείσιμο των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίας. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για κατάληψη πεζοδρομίων με θερμάστρες εξωτερικού χώρου.

– Να αποφευχθούν οι παρουσίες σε κλειστούς χώρους (δεν σχετίζεται με τις οικίες).

– Να δημιουργηθούν «κάψουλες» ανά δύο οικογένειες. Ουσιαστικά να αποφευχθούν οι επαφές με πολύ κόσμο.

– Επιδότηση στη θέρμανση, ώστε να είναι ευκολότερο το άνοιγμα των παραθύρων των σπιτιών τον χειμώνα.

– Τηλεργασία τουλάχιστον για το 90% του πληθυσμού.

– Άνοιγμα όλων των παραθύρων στα λεωφορεία και κατάργηση των ορθίων επιβατών

– Χορήγηση κουπονιών για όλους τους εργαζόμενους (για πρωινές και βραδινές ώρες) για χρήση σε ταξί ή ιδιωτικά λεωφορεία ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός ξανά στα ΜΜΜ.

Παράλληλα, η κ. Λινού σημείωσε ότι τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν παρθεί τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε έως και 2.500 νέα κρούσματα. Κάτι που θα συμβεί εάν «η κυβέρνηση δεν εντατικοποιήσει τα μέτρα προστασίας και εάν οι πολίτες δεν τα εφαρμόσουν», συμπλήρωσε στην παρέμβασή της στo Open TV.Πηγή άρθρου: www.documentonews.gr