Κορωνοϊός: κρούσματα, διασωληνωμένοι | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σε  ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν  θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται ασθενείς.

 

 

Ερώτηση: «Μπορώ να πάρω παυσίπονο μετά τον εμβολιασμό μου;»- Οι New York Times δίνουν τις απαντήσεις σε επτά δύσκολα ερωτήματα. [Διαβάστε αναλυτικά]

koronoios-kroysmata-diasolinomenoi0

* Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποφάνθηκε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «αναγκαίος σε μία δημοκρατική κοινωνία». [Διαβάστε αναλυτικά]

Τείχος ανοσίας

«Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε επιτύχει τείχος ανοσίας», τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι έως το τέλος του Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου και οι άνω των 60 ετών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι «μέχρι τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου, το πρώτο σημαντικό τείχος θα αποτελούν με την ολοκλήρωση των εμβολιασμών οι ευπαθείς πολύ υψηλού κινδύνου και οι άνω των 60 ετών».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «πιο πιθανό σήμερα ή το αργότερο αύριο θα γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο της AstraZeneca η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», συμπληρώνοντας ότι «δεν αναμένουμε σπουδαίες αλλαγές στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα και δεν τίθεται θέμα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα για διακοπή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο».

«Αυτό που συζητείται είναι οι ηλικιακοί περιορισμοί», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «παρά την αναστάτωση, το ποσοστό συμμετοχής στους εμβολιασμούς ξεπερνάει το 90%. Γίνονται 10.000 – 12.000 εμβολιασμοί με ΑstraZeneca σε καθημερινή βάση», υπογραμμίζοντας ότι «το τελευταίο 7ήμερο το ποσοστό αυξήθηκε σε 93%».

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς στα νησιά, ανέφερε ότι στα 69 νησιά με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός μέχρι τέλος Απριλίου και αυτό είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια του επιχειρησιακού σχεδίου που περιλαμβάνει πτήσεις με ελικόπτερα του στρατού και μεταφορά με σκάφη του Λιμενικού.

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr