Γιατροί προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών για τον Τραμπ – Οι παράγοντες που προκαλούν ανησυχία – Newsbeast

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με τους γιατρούς να προειδοποιούν πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν επιπλοκές στην υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Ο Guardian δημοσιεύει απόψεις γιατρών για την κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ, όπως εκείνης του Barry Dixon, του ιατρού εντατικής θεραπείας του St. Vincent της Μελβούρνης, αλλά και της Christine Jenkins, επικεφαλής της αναπνευστικής ομάδας στο The George Institute for Global Health.

Ο Barry Dixon τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος ο Τραμπ να αναπτύξει πνευμονία, η οποία σχετίζεται με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς με κορονοϊό, ειδικά σε εκείνους άνω των 65 ετών με καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει αν εμφανίσει αυτή την άσχημη πνευμονία», δήλωσε ο Dixon και πρόσθεσε: «Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον Τραμπ τους οποίους γνωρίζουμε είναι η ηλικία του και το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος».

Ο γιατρός τόνισε επίσης πως: «Βλέπουμε άτομα με πολύ ήπια συμπτώματα για την πρώτη εβδομάδα, αυτό είναι τυπικό, και τη δεύτερη εβδομάδα συνήθως οι άνθρωποι είτε αναπτύσσουν πνευμονία είτε όχι».

Η Christine Jenkins είπε μεταξύ άλλων πως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να έχει πρόσβαση στα ιατρικά του αρχεία.

Ωστόσο και εκείνη στέκεται στην ηλικία του Αμερικανού προέδρου, αλλά και το βάρος του: «Με βάση την ηλικία του θα πρέπει να ανησυχεί. Όταν βλέπεις τον Τραμπ, φαίνεται υπερβολικό το βάρος του για την ηλικία των 74 ετών».

Αβεβαιότητα στις ΗΠΑ πριν τις εκλογές: Τι θα γίνει αν νοσήσει σοβαρά ο Τραμπ

Σε περίοδο αβεβαιότητας μπαίνει η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, έναν σχεδόν μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, μετά την προσβολή του Ντόναλντ Τραμπ από κορονοϊό.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θετικού αποτελέσματος του τεστ, ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα παραμείνει εντός του Λευκού Οίκου κατά την διάρκεια της “ανάρρωσής” του».

Το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η «ανάρρωση» είναι άγνωστο και θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά θα νοσήσει το προεδρικό ζεύγος.

Ακόμη και αν ο Τραμπ βγει αρνητικός σε 14 ημέρες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τρεις πολιτείες κλειδιά – Ουισκόνσιν, Φλόριντα και Αριζόνα – ούτε και στο επόμενο debate στις 15 Οκτωβρίου.

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ νοσήσει πολύ σοβαρά και δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία.

Αυτήν την στιγμή δεν είναι γνωστό εάν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον ιατρικό αναλυτή του CNN Τζόναθαν Ράινερ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πρέπει να μπει σε απομόνωση.

Και αυτό διότι ενδέχεται τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Πενς να νοσήσουν, περίπτωση κατά την οποία η Πελόζι ενδεχομένως θα χρειασθεί να ασκήσει χρέη προέδρου, σύμφωνα με την Presidential Succession Act του 1947 περί προεδρικής διαδοχής.

Η τελευταία ορίζει ότι ο πρόεδρος της Βουλής και pro tempore ο πρόεδρος της Γερουσίας είναι οι επόμενοι μετά τον αντιπρόεδρο και προηγούνται των μελών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων πρώτος τη τάξει είναι ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν είναι επίσης γνωστό για πόσο χρόνο ο Τραμπ, η Μελάνια και η σύμβουλος Χόουπ Χικς (από την οποία κόλλησε το προεδρικό ζεύγος – ήταν ο ασθενής 0) είναι φορείς του κορονοϊού και με ποια από τα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου ήρθαν σε επαφή.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η εμφάνιση των συμπτωμάτων έρχεται κατά κανόνα 5 έως 6 ημέρες μετά την μόλυνση, αλλά δεν αποκλείεται τα συμπτώματα να εμφανισθούν και έπειτα από 14 ημέρες. Απ΄ό,τι φαίνεται, η Χόουπ Χικς εμφάνισε τα συμπτώματα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr