Για πρώτη φορά: Ο βασιλιάς του Βελγίου συναντήθηκε με την 52χρονη ετεροθαλή αδελφή του | ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ετεροθαλή αδελφή του.

Ο βασιλιάς του Βελγίου γνωρίστηκε με την Ντελφίν ντε Σαξ-Κόμπουργκ, η οποία αναγνωρίστηκε από τα δικαστήρια ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα, στο εξής θα διατηρήσουν και θα αναπτύξουν την αδελφική σχέση τους.

Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος Β’, ο πατέρας του Φίλιππου, υποχρεώθηκε το 2019 να υποβληθεί σε τεστ DNA, στο πλαίσιο της μακράς διαμάχης του με την 52χρονη Ντελφίν, η οποία επί χρόνια δήλωνε ότι είναι κόρη του. Από την εξέταση αποδείχθηκε ότι πράγματι είναι ο βιολογικός πατέρας της, από μια εξωσυζυγική σχέση του.

Ο δικαστικός επίλογος γράφτηκε την 1η Οκτωβρίου, όταν το Εφετείο των Βρυξελλών αναγνώρισε στην Ντελφίν Μπόελ (όπως ήταν μέχρι τότε το επώνυμό της) το δικαίωμα να φέρει το επώνυμο της βασιλικής οικογένειας και τον τίτλο της πριγκίπισσας.

«Θερμή» η πρώτη συνάντηση του βασιλιά του Βελγίου με την ετεροθαλή αδελφή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια είναι η αριστοκράτισσα που δηλώνει νόθα κόρη του βασιλιά του Βελγίου [εικόνες]

Στα 51 της έγινε πριγκίπισσα: Νόθα κόρη του βασιλιά Αλβέρτου του Βελγίου -Θα πάρει το 1/8 της περιουσίας του [εικόνες]

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Ντελφίν και του βασιλιά έγινε στις 9 Οκτωβρίου και τα ανάκτορα τη χαρακτήρισαν «θερμή». «Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε στη διάρκεια μιας μακράς και πλούσιας συζήτησης, που μας επέτρεψε να μιλήσουμε για τις ζωές μας και τα κοινά ενδιαφέροντά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές «Φίλιππος και Ντελφίν».

Αυτή η πρώτη συνάντηση κράτησε τρεις ώρες και τα ανάκτορα έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία. Ο αδελφικός δεσμός «θα αναπτυχθεί στο εξής στο οικογενειακό πλαίσιο», πρόσθεσαν.

Ο βασιλιάς του Βελγίου συναντήθηκε με την ετεροθαλή αδελφή του / Φωτογραφία: Facebook @BeMonarchie

Η Ντελφίν γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1968 από τη σχέση που διατηρούσε επί χρόνια η μητέρα της, η βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, με τον Αλβέρτο. Ο τελευταίος ήταν εκείνη την εποχή πρίγκιπας διάδοχος, παντρεμένος από το 1959 με τη μελλοντική βασίλισσα, Πάολα. Ο Αλβέρτος, 86 ετών σήμερα, και η Πάολα, 83, απέκτησαν μαζί τρία παιδιά: τον Φίλιππο, που γεννήθηκε το 1960 και ανέλαβε τα καθήκοντα του βασιλιά το 2013, την πριγκίπισσα Αστρίντ (γεν. 1962) και τον πρίγκιπα Λοράν (γεν. 1963).Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr