Έξοδος Πάσχα: Τα μπλόκα, οι ουρές και οι δικαιολογίες των οδηγών

exodos-pascha-ta-mploka-oi-oyres-kai-oi-dikaiologies-ton-odigon-561341209

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Τις πιο τρελές δικαιολογίες προκειμένου να φύγουν από την Αθήνα ενόψει Πάσχα εφευρίσκουν οι οδηγοί για να πάρουν το «πράσινο φως» κατά τους ελέγχους της αστυνομίας και να διέλθουν από τα διόδια. Η κίνηση στην Ελευσίνα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρά που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις πολιτών που αφού τους επιβλήθηκε το πρόστιμο αναγκάστηκαν να κάνουν μεταβολή και να πάρουν πάλι τον δρόμο για την πρωτεύουσα, καθώς οι λόγοι που επικαλέστηκαν για την έξοδο κρίθηκαν αβάσιμοι από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

⇒Κορωνοϊός: Βραδεία υποχώρηση του τρίτου κύματος

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτ μπαγκάζ είχε τη σούβλα για το αρνί, ενώ άλλος ανέφερε ότι χρειάζεται να μεταβεί σε κτηνίατρο στην… Αρκαδία. Κάποιοι, αναφέρουν ότι έχουν τα αποδεικτικά μετακίνησης στο πορτ μπαγκάζ και είναι δύσκολο να τα δείξουν στις αρχές.

Σημειώνεται ότι λόγω της απόπειρας εξόδου των πολιτών έχουν ενταθεί από σήμερα οι έλεγχοι στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Η Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό».

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr